Istarski izdavači na Mediteranskom festivalu knjige u Splitu

 

Mediteranski festival knjige cjeloviti je festival knjige koji će se održati u velikoj dvorani Gripe u Splitu od 3. do 7. svibnja te tako prvi put u Dalmaciji na jednom mjestu združiti izdavače knjiga, autore i sve ljubitelje pisane riječi.

Mediteranski festival knjige organizira Zajednica nakladnika i knjižara pri Hrvatskoj gospodarskoj komori pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Grada Splita.

Iz Istarske županije, na zajedničkom štandu predstavit će seHistriaCroatica C.A.S.H. d.o.o., Pula; Istarski ogranak Društva hrvatskih književnika i Mara d.o.o., Pula pod zajedničkom naslovom “Istra u Splitu”.

Istarski nakladnici predstavit će se s ukupno 240 izdanja, a sve u cilju susreta s kritičarima i čitateljima te u cilju prisustva na novom tržištu u navedenom dijelu Hrvatske. Cilj istarskih nakladnika svakako je i sustavno predstavljanje istarskih izdanja te promicanje istarskog nakladništva u Dalmaciji.

Tijekom pet dana trajanja festivala, posjetitelje očekuje vrlo raznolik program. Osim zanimljivih panel-diskusija, susreta s autorima i promocija novih naslova, posjetitelji će imati priliku i nabaviti knjige po promotivnim cijenama. Izbora neće manjkati s obzirom na to da će na Festivalu sudjelovati više od 60 nakladnika iz Hrvatske te će biti predstavljeno više od 10.000 novih naslova.

Pin It on Pinterest