Odigrana utakmica NK Istra 1961 – NK Hajduk

 

Na stadionu ”Aldo Drosina” u Puli, 30. travnja od 15 do 17 sati, odigrana  je nogometna utakmica između NK “Istra 1961” i HNK “Hajduk”, koju je pratilo oko 2.900 posjetitelja, od kojih oko 820 pripadnika navijačke skupine gostujuće momčadi i 100 pripadnika navijačke skupine domaće momčadi.

Neposredno prije, za vrijeme i nakon nogometne utakmice, u gradu nisu zabilježeni sukobi ni druga protupravna ponašanja pripadnika navijačkih skupina. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, policijski službenici postupali su prema 20-godišnjem  gostujuće navijaču, koji je na južnoj tribini zapalio pirotehničko sredstvo. Mladić je baklju držao u ruci, a potom ju je bacio u natjecateljski prostor te je na taj način ometao normalno odvijanje utakmice radi čega se protiv njega podnosi optužni prijedlog.

Također je utvrđeno kako je za vrijeme utakmice došlo do protupravnog ponašanja neutvrđenog  broja osoba gostujućih navijača, a koji su izvikivali riječi neprimjerenog sadržaja te su na tribinama palili  dimne uloške, baklje, topovske udare i bljeskalice, od kojih su neke ubacili i u teren. Policijski službenici nastavljaju utvrđivati sve okolnosti kako bi poduzeli radnje iz svoje nadležnosti.

Pin It on Pinterest