Progresivni savez podržao koaliciju IDS-HNS-ISU-HSLS-Zeleni

 

PULA – Naprijed Hrvatska – Progresivni savez danas je u sjedištu IDS-a u Puli dala podršku kandidatu istarskog župana Valteru Flegu i listi koalicije IDS-HNS-ISU-HSLS-Zeleni za Skupštinu Istarske županije na nadolazećim izborima 21. svibnja. Tom prigodom, IDS i Naprijed Hrvatska – Progresivni savez potpisali su Sporazum o podršci i suradnji na izborima za župana i Skupštinu Istarske županije.

Potpisivanju su prisustvovali kandidat za istarskog župana i potpredsjednik IDS-a Valter Flego i predsjednik Županijske organizacije NH-PS-a Dino Kozlevac.

Zahvalivši se na podršci, Flego je istaknuo kako će „IDS i NH-PS ovim sporazumom učvrstiti povjerenje građana u učinkovitost i vjerodostojnost institucija lokalne i regionalne samouprave te stvoriti pretpostavke za bolju i uspješniju suradnju između dviju stranaka“.

– Od samog početka mog mandata postavili smo si jasne ciljeve i zadatke, puno smo radili i nakon četiri godine, sa zadovoljstvom mogu reći da su rezultati svima vidljivi. Kako uvijek ističem, politika je mjerljiv posao, a mi smo pokazali da unatoč brojnim ekonomskim neizvjesnostima u državi i okruženju znamo kako razvijati našu regiju. Veseli me što je Istra danas gospodarski najrazvijenija regija u Hrvatskoj, a BDP po glavi stanovnika u Istri je za 23% viši od hrvatskog prosjeka, kazao je Flego, dodajući da:

– Pred nama ima još puno posla, a novim idejama, konkretnim politikama i mjerama Istru ćemo zajedno graditi dalje.

Naglasio je da mu je iznimno drago što su brojne stranke prepoznale naš rad i zalaganje za istarske vrijednosti. Naša se koalicija konstantno širi, a već sada imamo širu podršku stranaka nego u prošlom mandatu. Današnja podrška našoj koaliciji od strane Naprijed Hrvatska predstavlja mi veliku čast i motivaciju za nastavak istim tempom, kazao je Flego, zaključivši da je širenje podrške ovoj koaliciji dokaz da smo na pravom putu.

Predsjednik Županijske organizacije NH-PS-a Dino Kozlevac istaknuo je da je današnji sporazum zaključen na temelju zajedničkih opredjeljenja, načela, ciljeva i programa ove dvije stranke.  S IDS-om dijelimo jednake vrijednosti, borimo se za iste ciljeve i želimo uspješniju i jaču Istru.

– Ova je koalicija garancija da će se Istra nastaviti razvijati, kao što predstavlja sigurnost da će se istarske vrijednosti i dalje štititi, zaključio je Kozlevac.

Pin It on Pinterest