Stanje sigurnosti u cestovnom prometu – Produženi vikend od 28.4.-1.5.2017. godine

 

Tijekom proteklog vikenda, na području Policijske uprave istarske, dogodilo se 17 prometnih nesreća i to šest nesreća s ozlijeđenim osobama i 11 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama stradalo je šest osoba, od kojih je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede, a pet osoba je lakše ozlijeđeno. Neprilagođena brzina evidentirana je kao uzrok u tri prometne nesreće i to na području:

PP Labin: na državnoj cesti 64 (Pazin-Vozilići)

PP Poreč-Parenzo: na državnoj cesti 75 (Poreč-Funtana)

PPRP Pula: na kolniku Galijotske ulice

 

Utvrđeno je 166 prekršaja, od kojih izdvajamo:

  • nepropisna brzina – 59 prekršaja
  • vožnja pod utjecajem alkohola – 12 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 10 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 8 prekršaja
  • nepropisno pretjecanje – 12 prekršaja
  • ostali prekršaji – 65 prekršaja

 

Tijekom vikenda kontrolirano je 400 sudionika u prometu. Iz prometa je isključeno 16 vozača i 3 vozila.  Izdvajamo:

U subotu, 29. travnja oko 23.50 sati, u Puli na kolniku ulice Kolhiđanske ulice, zaustavljen je osobni automobil marke Kia, pulskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 59-godišnji vozač. Izvršenim nadzorom vozila i vozača, utvrđeno je da je vozač upravljao pod utjecajem alkohola od 2.22 g/kg, vozilom kojem je istekla važnost prometne dozvole. Vozač je isključen iz prometa te je protiv istog podnesen je optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

U nedjelju, 30. travnja oko 16.25 sati, na Istarskom ipsilonu prije mosta Limska draga, na mjestu gdje je ograničenje brzine 60 km/h, od strane policijskih službenika utvrđeno je da se osobni automobil marke VW Golf,  kretao brzinom od 170 km/h. Vozač je odbio zaustaviti svoje vozilo na znak policijskih službenika, već je nastavio daljnju vožnju u smjeru naplatnih kućica Pula, gdje je zaustavljen od strane policijskih službenika i alkotestiran, kojom prilikom je utvrđeno da je 32-godišnji državljanin Srbije, upravljao pod utjecajem alkohola od 1.06 g/kg. Zbog počinjenih prekršaja, vozaču je izdan obavezni prekršajni nalog na iznos od 9000 kn, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 3 mjeseca.

Pin It on Pinterest