Zamjenica gradonačelnika čestitala Janu Jeleniću na izuzetnom uspjehu

 

Čestitke na izuzetnom uspjehu mladom i talentiranom snookeru Janu Jeleniću uputila je zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci na početku današnjeg prijema održanog u Komunalnoj palači. „Ponosni smo na uspjeh našeg sugrađanina koji je na nedavno održanim natjecanjima osvojio zapažene rezultate i vinuo se u sam vrh snookera“ poručila je Puh Belci pritom nadodavši kako vjeruje da će njegovo ime postati prepoznatljivo u cijelom svijetu.

Davor Jelenić, otac i trener ovog perspektivnog mladog igrača, ovom je prilikom prisutne pobliže upoznao s pravilima i specifičnostima igre snooker. „Riječ je o izvorno engleskom sportu koji se u posljednjih pet godina razvio i proširio po cijelom svijetu“ pojasnio je Jelenić koji je istaknuo kako se radi o izuzetno teškoj disciplini koja zahtjeva veliku koncentraciju, smirenost i usredotočenost igrača. „Jan trenira svakodnevno gotovo tri sata i tako već osam godina“ kazao je Jelenić zaključivši kako u ovom sportu bez predanog truda i rada nema pravih rezultata.

Jan Jelenić hrvatski je reprezentativac u snookeru te je član Snooker kluba POT. Ovom sportskom disciplinom koja je iznimno popularna u svijetu Jan je zaokupljen od svoje 5. godine te je zahvaljujući izvrsnim rezultatima postao jedan od najvećih talenata ovih prostora. Naime, na nedavno održanom Europskom prvenstvu u Cipru predstavljao je Hrvatsku u sve tri kategorije, U-18, U-21 i seniori, te je u svima prošao skupinu. Ujedno, pobjednik je nedavnog Grand Prix turnira na kojem su sudjelovala 24 najbolja igrača države. Skromni Jan kazao je kako se veseli budućim izazovima i novim pobjedama i to već na sljedećem natjecanju Grand Prixa koje će se sredinom petog mjeseca održati u Zagrebu.

Pin It on Pinterest