22. eko akcija čišćenja pulskog podmorja

 

U prostorijama Turističke Zajednica Pula dana je najavljena nova eko akcija čišćenja pulskog podmorja u organizaciji Grada Pule, Turističke zajednice Grada Pule, Zajednice tehničke kulture i od ove godine i HCK – Gradsko društvo crvenog križa Pula. 22. eko akciju obilježit će čišćenje podmorja Hidrobaze, odnosno do ograde kampa MUP-a prema tvrđavi Punta Christo.

Loris Mošnja iz Odsjeka za zaštitu okoliša Grada Pule istaknula je kako je veoma ponosna što se ovako vrijedna ekološka akcija održava već više od 20 godina na području pule. “Ove će nam se godine u akciji pridružiti i PU Istarska s njihovim preventivnim programom Zdrav za pet s prigodnim štandom i edukacijom.” – kazala je Mošnja.

Direktorica Turističke Zajednica Pula Sanja Cinkopan Korotaj kazala je kako se akcija održava 6. svibnja te kako je početno okupljanje kod lučice u Štinjanu već u 9:30. “Vidljivo je znatno smanjenje glomaznog otpada posljendjih godina što potvrđuje kako smo na pravom putu prevencije i edukacije naših građana.” – poručila je Cinkopan Korotaj.

Anton Pletikos iz Zajednice tehničke kulture Pula pojasnio je program akcije iz kojega treba istaknuti kako će se posebna pozornost obratiti edukaciji namijenjenoj mladima, odnosno poboljšanoj simbiozi između roditelja i djeca.

Ravnateljica HCK – Gradsko društvo crvenog križa Pula Jasna Vekić kazala je kako su od ove godine pokrenuli niz edukacija za niže razrede u sklopu Eko tjedna Crvenog Križa u kojem će se i pridružiti i ovoj tradicionalnoj eko akciji.

Na 22. eko akciji čišćenja pulskog podmorja očekuje se gotovo 150 sudionika.

Pin It on Pinterest