Irena Šverko kandidatkinja IDS-a i HNS-a za načelnicu Općine Lanišće

 

LANIŠĆE – „Irena Šverko kandidatkinja je koalicije IDS-HNS za načelnicu Općine Lanišće na predstojećim lokalnim izborima”, istaknula je predsjednica Zajednice podružnica IDS-a Buzeštine Michela Blagonić na jučer održanoj konferenciji za medije u Lanišću.

IDS i HNS imaju i zajedničku listu za Općinsko vijeće, a koalicijski su sporazum potpisali predsjednik IDS-a Lanišće Aleksandar Šverko i predsjednik istarskog HNS-a Zvonko Liović. Konferenciji je prisustvovao i kandidat za istarskog župana i potpredsjednik IDS-a Valter Flego.

Predsjednica Zajednice podružnica IDS-a Buzeštine Michela Blagonić kazala je da je „Šverko sposobna, vrijedna i profesionalna kandidatkinja koja ima puno energije i ideja te konkretnih projekata kojima će u suradnji s mještanima graditi Lanišće u naredne četiri godine“.

Kandidatkinja za načelnicu Irena Šverko zahvalila je na jednoglasnoj podršci kazavši da je to „značajan pokazatelj da su naš program i vizija razvoja Općine Lanišće prepoznati“.

– Višegodišnju netransparentnost u radu Općine zamijenit ćemo transparentnošću te suradnjom sa svim stanovnicima. Programe kao što su briga o starijima ili pak zbrinjavanje otpada i održavanje cesta koji se provode s Gradom Buzetom i Županijom očuvat ćemo i dalje razvijati. Također, širit ćemo mrežu partnera na institucije i udruge koje mogu doprinijeti razvoju naše općine. Kao kandidatkinja za načelnicu IDS-a i HNS-a na predstojećim izborima u Općini Lanišće, zalagat ću se i da se u suradnji s mjerodavnim institucijama pronađe rješenje za problem seoskih dobara “komunela” na području općine, navela je Šverko te zaključila:

– Prioriteti u poslu bit će mi napredak naše općine i realizacija ciljeva koje smo si zadali, a sve u svrhu ubrzanog razvoja općine i poboljšanja kvalitete života naših mještana. Ali tu nećemo stati – zajedno ćemo razvijati i graditi našu općinu sukladno njezinim mogućnostima koje su zaista velike.

Na kraju, kandidat za istarskog župana Valter Flego istaknuo je „otvorenost i spremnost na intenzivniju suradnju s Općinom Lanišće, na dobrobit svih stanovnika te pomoć pri kandidiranju i realizaciji projekata Europske unije, kao i drugih važnih infrastrukturnih projekata“.

– Posebno želim naglasiti da se Lanišću i ostalim općinama i gradovima učinila velika nepravda ukidanjem brdsko-planinskog područja i područja posebne državne skrbi i zato ćemo se zajedno posebno zalagati da na tom polju dođe do promjena, zaključio je Flego.

Pin It on Pinterest