Održana Svečana sjednica Gradskog vijeća u INK

 

Povodom Dana grada Pule u Istarskom narodnom kazalištu danas je održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Pule.
Sjednicu je otvorio predsjednik gradskog vijeća Robert Cvek pred mnogobrojnim uzvanicima, gostima, dužnosnicima gradskih i državnih službi, djelatnicima vojske i policije, sudstva, vatrogasne službe, direktora javnih gradskih poduzeća, ravnatelja pulskih škola i vrtića te pulskog svećenstva. Nakon čestitki svim građanima i uzvanicima, Cvek je posebne zahvale izrazio antifašistima koji vrijedno čuvaju vrijednosti antifašizma i udrugama proizašlim iz Domovinskog rata te svim ostalim udrugama, nacionalnim manjinama i predstavnicima mjesnih odbora za doprinos u promicanju vrijednosti grada, tolerancije, multikulturalnosti i suživota.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić srdačno je pozdravio sve prisutne, a posebno delegaciju iz dalekih gradova Ningboa iz Kine i japanskog grada pobratima Hekinana. “Današnjim danom odajemo počast svima onima koji su svojim radom i djelovanjem zauvijek zadužili ovaj grad i učinili ga ponosnim. Naš zajednički duh tolerancije i suživota ostao je nepromijenjen i daje nam snagu usprkos svim nazadnim idejama kojima smo, na žalost, često okruženi.  Ponosan sam na to. Ponosan sam jer u vremenu histerije i kaosa u kakvom živimo posljednjih mjeseci Istra i Pula ostaju prostor razuma i tolerancije. Pula i Istra čuvaju i njeguju demokratske vrijednosti na kojima počiva naša višenarodna zajednica, a Pula je kao antifašistički grad zasluženo široko prepoznata kao multikulturna sredina u kojoj se oduvijek promicala otvorenost.” – poručio je Miletić.

Istarski župan Valter Flego pridružio se čestitkama  te je istaknuo kako su dosadašnji rezultati rada gradske uprave jasni i više nego uspješni. “Mnogobrojna priznanja i uspješno realizirani projekti plod su radišnosti i odgovornosti svih uključenih te su pokazatelj da Istra zaista može jedan dan biti među najrazvijenim europskim regijama.”

Posebno priznanje gradonačelnika 2017. ove su godine dobili Brioni d.d., Brionka d.d., promotor istarskih glazbenika i urednik Glazbene redakcije Radio Pule Ludvik Slana te uspješna organizatorska ekipa Outlook festivala.

Nagrade Gradskog vijeća dodijeljene su: dott. Antoniu Mirković koji je osvojio Nagradu Grada Pule, Mikeli Ristoski koja je za vrhunske rezultate 2016. godine i zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeirou osvojila Grb Grada Pule, ravnateljici Gimnazije Pula Branki Antunović Piton u sklopu nagrade Povelja Grada Pule i glazbeniku Aki Rahimovskom koji je zaslužio Povelju “počasni građanin grada Pule”.

Pin It on Pinterest