Castrum Pula 97 d.o.o. vraća zgradama novi osvježeni izgled

 

Najveći upravitelj zgrada u Puli i Istri, društvo Castrum Pula 97 d.o.o. pod svojim vodstvom ima čak 650 zgrada. Zahvaljujući stručnom timu, angažmanu i aktivnostima koje učinkovito provodi, Castrum redovito i kontinuirano ulazi u nove investicije te povlači novac iz EU fondova i ostalih izvora s ciljem da se zgrade urede sa što je moguće manjim troškovima u korist suvlasnika, a kako bi se na posljetku građanima osigurale uštede i do 60 posto u režijskim troškovima.

Izrazito je značajna i obnova zgrada putem gradskog projekta Dolcevita kojim gradska uprava sufinancira radove obnove građevina na području zaštićene kulturno-povijesne cjeline grada. Samo na taj projekt Castrum je prijavio ukupno 12 zgrada u Ulici Sergijevaca, De Villeovom usponu, Prolazu kroz Zdenca, Nazakcijskoj ulici, Scalierovoj ulici, Trgu Portarata, Istarskoj ulici, Amfiteatarskoj ulici te Flanatičkoj ulici. Osim toga, nastavno na Poziv za dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova višestambenih zgrada“ koji je okončan 31. siječnja 2017. godine, prijavljeni su i projektni prijedlozi višestambenih zgrada u Flanatičkoj, Istarskoj i Amfiteatarskoj ulici. Po okončanju drugog kruga provjere projektnih prijedloga očekuje se zeleno svjetlo od FZOEU.
„Kao najveći upravitelj poslovnih i stambenih zgrada u županiji, ponosan sam što naši građani prepoznaju prednosti obnove zgrada uz sufinanciranje iz europskih fondova, putem FZOEU, te Puljani dodatno putem projekta Dolcevita. Svakodnevno informiramo suvlasnike zgrada o svim mogućnostima, novitetima i prednostima koje takve obnove nude kako bismo im omogućili da najpovoljnije i kvalitetno urede i dotjeraju svoje zgrade. Riječ je o pristupu koji daje izvrsne rezultate i stoga me posebno veseli inicijativa samih suvlasnika višestambene zgrade na adresi Koparska 58 za generalnu sanacije dijela fasade“, istaknuo je pročelnik Ureda grada i direktor Castrum Pula 97 d.o.o. Aleksandar Matić. Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 990.000,00 kn s PDV-om, a uključuju izradu toplinske fasade uz fasadnu mineralnu vunu debljine 10 centimetara i izradu završnog sloja fasade.

 

“Veliku pažnju posvećujemo kvaliteti materijala koji se ugrađuju kako bismo mogli garantirati vrhunsku kvalitetu proizvoda, što nam omogućuje dobra suradnja s domaćim proizvođačima i, ne manje bitno, s uposlenim građevinskim tvrtkama. Na ovaj način, prije svega, doprinosimo očuvanju radnih mjesta te otvaranju novih, čemu je važno težiti u današnje vrijeme“, naglasio je Matić.

Castrum je dosad energetski obnovio poslovnu zgradu na adresi Segrijevaca 2/Forum 8, te višestambene zgrade na adresama Giardini 14, Splitska 8, Bastijanova 2, Rimske Centurijacije 9, Sv. Polikarp 7  i Veli Jože 6.

Gradski projekt Dolcevita predstavlja jedan od najznačajnijih projekata gradske uprave. Na ovaj način Grad Pula, nakon ulaganja u cjelokupnu gradsku infrastrukturu koja je temelj za daljnji uspješan razvoj grada, uređuje izgled grada za još ljepše i život ugodnije okruženje. Važnost projekta prepoznali su i sami građani čemu u prilog ide brojka od čak 34 prijava u nešto manje od tri mjeseca od kada je objavljen javni poziv za obnovu zgrada kroz projekt Dolcevita.
Rezultat je to kvalitetne suradnje upravitelja nekretnina, gradskih službi, Konzervatorskog odijela, Turističke zajednice i samih suvlasnika zgrada u sinergiji s brojnim uslužnim djelatnostima u starogradskoj jezgri grada. Pula iz godine u godinu niže zavidne turističke rekorde, a obnova zgrada u starogradskoj jezgri svakako doprinosi dome.  

Pin It on Pinterest