Miletić – Pravo na odlučivanje imaju svi građani Republike Hrvatske

 

PULA – Najoštrije osuđujem šovinistićke izjave zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića koji smatra da pravo odlučivanja u Republici Hrvatskoj pripada isključivo većinskom narodu! Takve su izjave daleko ispod civilizacijskih i demokratskih standarda uljuđene i moderne zemlje kakva bi Hrvatska, nadam se, htjela biti!

U svim demokratskim zemljama Europe, pravo na odlučivanje imaju SVI GRAĐANI TE ZEMLJE – dakle svi gradjani Republike Hrvatske – bez obzira na njihovu nacionalnost.

Prema službenim podacima Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, u RH živi preko 320 tisuća građana koji nisu hrvatske nacionalnoati. Kao i u svim razvijenijim dijelovima Europe, i mi u Istri vjerujemo da je različitost pravo bogatstvo.

S ponosom ističem da u Istri svakodnevno živimo to bogatstvo te da svi skupa jamčimo da će se te vrijednosti nastaviti beskompromisno čuvati i njegovati.

Na kraju, pozivam Milijana Brkića da dođe na proslavu Dana Europe u Pulu, koji obilježavamo 4. festivalom multikulturalnosti te da se sam uvjeri u ljepotu različitosti!

Pin It on Pinterest