Održana javna tribina s Udrugom „Karavana za život-bikeri na cesti“

 

Dolaskom ljepšeg vremena na našim prometnicama je sve veći broj motocikala i mopeda, a oni predstavljaju jednu od najranjivijih skupina sudionika u prometu.  Stoga je prometna policija započela s provođenjem preventivnih aktivnostima kako bi se vozače motocikla  mopeda ali i druge sudionike u prometu potaklo na veći oprez i poštivanje prometnih pravila.

Tako su  u nedjelju, 7. svibnja od 10 do 15 sati, na parkiralištu bivše vojarne „Karlo Rojc“ u Puli,  policijski službenici Postaje prometne policije Pula-Pola priključili  se aktivnosti Udruge „Karavana a život- bikeri na cesti“ te održali javnu tribinu u sklopu koje su brojne okupljene vozače motocikla i mopeda upoznali  s najčešćim pogreškama i prekršajima koje čine mopedisti i motociklisti, a koje prije svega najviše ugrožavaju njihovu sigurnost ali i sigurnost drugih sudionika u prometu. Naglasili su kako su neprilagođena brzina,  nepoštivanje prednosti prolaska i nepropisno pretjecanje, najbrojniji prekršaji. Također, istaknuli su kako u broju prekršaja koje čine vozači mopeda i motocikala, prednjače i  prekršaji upravljanja prije stjecanja prava, upravljanje neregistriranim i tehnički nepregledanim vozilima i nekorištenje zaštitne kacige.

Pulski prometni policajci upoznali su okupljene vozače s najkritičnijim dionicama cesta, raskrižjima, te im ukazivali na poželjna ponašanja u prometu koja mogu doprinijeti sigurnosti  svih sudionika u prometu.

U drugom dijelu tribine prometni policajci aktivno su se uključili u edukativno pokazni poligon spretne i sigurne vožnje, koji je organizirala Udruga „Karavana za život-bikeri na cesti“ ,tako su pokaznu vježbu sigurne vožnje motociklom demonstrirali i policijski službenici motociklisti Postaje prometne policije Pula-Pola.

Pin It on Pinterest