Otvoren 4. Festival multikulturalnosti

 

Jučer je u Domu hrvatskih branitelja započeo 4. festival multikulturalnosti čijem su svečanom otvorenju nazočili zamjenica istarskog župana Giuseppina Rajko i gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić koji je ovom prilikom izrazio oduševljenje što živi u takvom gradu i regiji gdje je multikulturalnost način života. „Možemo biti ponosni na ovo bogatstvo različitosti te činjenicu da smo pozitivan primjer suživota i tolerancije diljem Europe“ istaknuo je Miletić.

Na Festivalu će nastupiti 14 udruga koje predstavljaju manjinske nacionalne zajednice, s područja Istre. „Amaterske udruge, zajednice i kulturna društva nacionalnih manjina na razini Istarske županije ovom će prigodom predstaviti svoje kulturno stvaralaštvo, dio tradicije, svoje pjesme, običaje i kulturu svog naroda“ istaknula je zamjenica Rajko.

Nakon sinoćnjeg otvorenja, večer je bila posvećena programu „Upoznajte kulturnu baštinu nacionalnih manjina“. Predstavljena su literarna djela, izložbe likovnih i umjetničkih radova, narodne nošnje i nacionalna jela te ostala bogatstava nacionalnih obilježja.

Festival se nastavlja danas s početkom u 19,00 sati kad će se amaterske udruge nacionalnih manjina Istarske županije predstaviti programom „Pjesmom i plesom kroz bogatu kulturnu baštinu nacionalnih manjina“.

Festival multikulturalnosti dvodnevna je manifestacija koja se organizira u povodu Dana Europe s ciljem promocije istarskog kulturnog bogatstva i međusobnog uvažavanja kroz jačanje suživota, što je jedan od temelja Europske unije.

Pin It on Pinterest