Prezentirani dječji likovni uradci o Puli

 

Danas je na centralnoj livadi Šijanske šume održano prezentacija likovnih uradaka koje su djeca privatnih dječjih vrtića izradila povodom obilježavanja Dana grada Pule.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić ovim se putem zahvalio na svemu što su mališani i njihovi odgajatelji učinili za rođendan Gradu. “Bili ste jako vrijedni i izradili ste zaista predivne slikovne uratke.” – poručio je Miletić.

Uz gradonačelnika na manifestaciji su prisustvovali i zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović.

„Na današnjoj manifestaciji sudjeluje preko 550 djece i odgojitelja iz 17 predškolskih ustanova privatnih vrtića s područja Pule, Medulina i Marčane“ pojasnila je predsjednica Udruge privatnih vrtića Sabina Vidos Vitasović nadodavši kako se spomenuta manifestacija zbog lošeg vremena nije uspio održati 5. Svibnja, upravo na rođendan Grada.

Cilj manifestacije bila je prezentacija uradaka svih vrtića koji su izradili slikovnice većeg formata u kojima su opisane znamenitosti Grada Pule kao i njihove promjene tijekom prošlosti sve do danas.

Cjelokupna manifestacija organizirana je od strane Udruge privatnih vrtića Istarske županije te uz financijsku potporu Grada Pule. Dobivena sredstva Udruga je iskoristila za kompletnu organizaciju manifestacije kao i za kupnju potrebnog likovnog materijala koji je bio korišten za izradu svih slikovnica o Puli.

( pula.hr )

Pin It on Pinterest