Potpisan Ugovor o nastavku gradnje kata zgrade Tekop Nove

 

Gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić i istarski župan Valter Flego nazočili su svečanom potpisivanju Ugovora o nastavku gradnje novog kata zgrade Zaštitne radionice Tekop Nove. Ugovor, koji službeno označava početak druge faze nadogradnje prostora Zaštitne radionice, danas su supotpisali ravnateljica Tekop Nove Mihaela Zubić te u ime izvođača radova direktor tvrtke „Iza duge“ Gordan Kukolja. Potpisivanju je nazočila i zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci i ispred Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Slobodan Kapor.

„Nakon uspješno realizirane prve faze projekta Tekop nastavlja s novim razvojnim zamahom zahvaljujući gotovo 3 milijuna kuna koje je Zaštitna radionica dobila na Javnom natječaju Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom“ kazao je gradonačelnik naglasivši kako ga veseli uspjeh Zaštitne radionice,  za koju kaže, da je nastala sinergijom Županije, Grada Pule i Saveza samostalnih sindikata Hrvatske. „Tekop Nova ima izuzetno kvalitetne proizvode koji su ključ njihova uspjeha“ rekao je gradonačelnik te nadodao kako vjeruje da će im novi i bolji uvjeti rada dugoročno osigurati daljnji rast i razvoj te uspjeh na tržištu.

Župan Flego je istaknuo kako će se dogradnjom Tekopa omogućiti zadržavanje postojećeg broja zaposlenih u radionici, a u dogledno vrijeme i njegovo povećanje. „Najbolja socijalna politika je politika zaposlenosti. Danas je u Istri 3949 nezaposlenih osoba, a posebno vrijedna podatak je da takva niska nezaposlenost nije zabilježena od 1989. godine. To potvrđuje da sve aktivnosti koje provodimo u smislu rasta i razvoja Istre daju rezultate“ rekao je Flego.

„Tekop Nova izgradnjom kata dobiva novih 327 m2 prostora u potpunosti prilagođenog za pristup i rad osoba s invaliditetom“ istaknula je Zubić nadodavši kako će se na taj način riješiti dugogodišnje pitanje prostora ove Ustanove te će se dodatno poboljšati uvjeti rada za sve djelatnike, a posebno za osobe s invaliditetom. „Zahvaljujem se osnivačima Istarskoj Županiji, Gradu Puli i Savezu samostalnih sindikata Hrvatske na iskazanoj neizmjernoj potpori koju nam pružaju od trenutka osnivanja do današnjeg dana“ poručila je ravnateljica Tekop Nove koja je ujedno uputila i zahvalu svim djelatnicima koji su srce Tekopa.

Gordan Kukolja osvrnuo se na tehničke karakteristike same građevine. Ovim je putem pojasnio kako će novi prostor biti djelom iskorišten za kancelarijski prostori, a djelom za proizvodnju usmjerenu ka fizičkim osobama (šivanje po mjeri, prepravci). Ostatak proizvodnje ostaje u dosadašnjem prostoru koji će se proširiti za rad sa pravnim osobama, nadodao je Kukolja.

Radionica na ovaj način dugoročno ostvaruje sve potrebne preduvjete kako bi sa svojih 30 zaposlenih mogla još kvalitetnije obavljati svoju djelatnost te ispuniti svoje tržišne ciljeve. Početak radova očekuje se oko 25.05, a rok za izgradnju je 140 dana. Objekt kata Zaštitne radionice planira se staviti u funkciju početkom studenoga 2017.

( pula.hr )

Pin It on Pinterest