Koraca predstavio program za ubrzani razvoj Grada Umaga: Mi smo nova forza Umaga

 

UMAG – U prepunoj prostoriji Zajednice Talijana – Fulvio Tomizza u Umagu, sinoć je održana predizborna tribina IDS-a na kojoj je kandidat za gradonačelnika Umaga Daglas Koraca predstavio svoj program „Ambicije za Umag“. Koraca je istaknuo da „zajedno možemo stvoriti grad po mjeri svih građana, grad novih gospodarskih prilika, grad obrazovanja i mladih te grad razvijenog turizma i budućnosti“, a potom se osvrnuo na ključne točke programa.

– Otvorena i transparentna Gradska uprava svakako je naš prioritet, moj tim i ja bit ćemo dostupni svim građanima kad god smo im potrebni, zajedno ćemo rješavati probleme i graditi dalje. Nadalje, od Umaga želimo stvoriti pozitivno, sigurno i stabilno poslovno okruženje koje će našim građanima donijeti dodatna radna mjesta, izgradit ćemo poslovnu zonu kako bismo privukli investitore i izgraditi poduzetnički inkubator. Uredit ćemo starogradsku jezgu te omogućiti građanima rješavanje vlasničkih odnosa u tom dijelu grada, modernizirati luku za naše ribare i sportske ribolovce te u nju vratiti jahte, uredit ćemo umašku tržnicu, ali ravnomjerno s centrom grada razvijat ćemo i naselja izvan grada te aktivno raditi na produžetku turističke sezone.

– Ulaganje u obrazovanje ulaganje je u budućnost i društvo znanja, stoga nam je prioritet u naredne četiri godine izgraditi novu modernu srednju školu, potom u sve obrazovne ustanove implementirati suvremenu tehnologiju, a otvorit ćemo i jaslice za djecu od šest mjeseci do godinu dana starosti. Također, valom bitnih investicija usmjerenih prema našim građanima želimo im osigurati bolji i kvalitetniji život u naredne četiri godine jer vjerujemo da samo sretni građani čine uspješan grad, a to je naš najvažniji cilj i smjer u kojem idemo.

Kandidat IDS-a za gradonačelnika Umaga Daglas Koraca potom je predstavio kandidatkinje za svoje zamjenike, Sunitu Prodan Benolić i Robertu Lakošeljac te kandidate IDS-a za listu za Gradsko vijeće Umaga zaključivši da „smo mi nova forza Umaga uvijek na raspolaganju svojim građanima, jer zajedno želimo ubrzano graditi naš grad“.

Potpredsjednik IDS-a i kandidat za župana Valter Flego prisutnima je kazao da se „danas s ponosom možemo osvrnuti na sve realizirano u protekle četiri godine“.

– Od 1989. godine danas smo prvi put ispod brojke od 4 tisuće nezaposlenih osoba u Istarskoj županiji, što je još jedan značajan pokazatelj da dobro delamo, da smo na ispravnom putu, ali i dodatna motivacija i poticaj za dalje, istaknuo je Flego dodavši da se „samo u dijelu zdravstvene skrbi provodi 39 projekata, milijardu i 300 milijuna kuna investirano je u infrastrukturu, a novce smo velikim djelom osigurali natječajima jer smo radili napornije od ostalih i prijavljivali se na natječaje prije svih. Ponosni smo na svoje vrijednosti, na sve što smo učinili za našu Istru, a tim smjerom, novim idejama i provedivim projektima gradimo Istru dalje – insieme sulla via del progresso“.

Na kraju, Flego je zaključio da se „ova uspješna istarska priča temelji na zajedništvu i suradnji, a za naredne četiri godine naše su ambicije jako velike, ali isto tako realne i provedive“.

Predsjednik IDS-a i kandidat za gradonačelnika Pule Boris Miletić kazao je da „politički Zagreb uvažava jedino složnu Istru, i zato mi je izuzetno drago što je kandidat IDS-a za gradonačelnika Umaga Daglas Koraca okupio ovako kvalitetan tim za bolji Umag, koji će u iduće četiri godine biti svakodnevno na raspolaganju svim sugrađanima. Otvorena javna uprava na službi svojim građanima pravi je put kojim ćemo dalje razvijati Umag, jer Umag može i zaslužuje bolje“, zaključio je Miletić.

Pin It on Pinterest