Puljanin Branko Sterpin dobitnik prestižnog Statusa

 

Hrvatska glazbena unija već dva desetljeća dodjeljuje nagrade Status glazbenicima koji su se radom, vještinama, talentom i vrhunskom glazbenom izvedbom posebno istaknuli u prošloj diskografskoj i koncertnoj godini. Nagrada koja se od 2006. održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i HUZIP-a, dodjeljuje se u 16 kategorija, odnosno za umijeće sviranja različitih instrumenata i stilova.
U jazz grupi sedam je kategorija nagrada, od kojih je jednu za trubu dobio Puljanin Branko Sterpin, član Jazz Orkestra HRT-a, Fiorin Jazz Orchestra, Big Banda Pula te manjih jazz ansambla s kojima surađuje.

Branko Sterpin rođen je u Puli 1978. godine. Osnovnu i srednju glazbenu školu završio je također u Puli. Diplomirao je trubu na jazz odjelu Akademije u Grazu 2007. godine u klasi profesora Edvarda Holnthanera. Od 2007. do 2009. godine predaje trubu u osnovnoj i srednjoj glazbenoj školi u Puli. Od 2005. do 2012. godine član je “HGM-Jazz Orkestra Zagreb”. Kao član tog orkestra imao je priliku svirati sa brojnim zvučnim imenima jazz scene, te je sudjelovao na snimanjima tri albuma tog orkestra. Godine 2010. zaposlen je u “Jazz Orkestru HRT-a“. Kao član ansambala “Tamara Obrovac Transhistria Electric”, “Branimir Gazdik Group“, “Kristian Terzić Group“, “Veselino Project“, “Lela Kaplowitz kvartet“ sudjelovao na snimanjima njihovih nosača zvuka. Bilježi nastupe na brojnim jazz festivalima u Hrvatskoj i u inozemstvu. Od 2008. godine voditelj je Big Banda Pula.

( pula.hr )

Pin It on Pinterest