Novouređeni sanitarni čvorovi na Fratarskom otoku

 

Do službenog otvaranja sezone dolazaka na Fratarski otok, koji je predviđen za 15. lipnja, izvršit će se uređenje sanitarnih čvorova na otoku kako bi brojni Puljani i ostali gosti uživali u još ugodnijem boravku na jednoj od najomiljenijih ljetnih lokacija u Puli. Investiciju, koja se trenutno izvodi na današnjem je obilasku otoka prezentirao direktor firme Fratarski d.o.o.  Vjekoslav Jozanović uz prisustvo pročelnika Ureda Grada Aleksandra Matića i voditelja kampa Matije Ivetića.
„Ove godine obnavljamo sve sanitarne čvorove radi kategorizacije kampa po novom pravilniku o minimalnim tehničkim uvjetima za kampove, te ćemo u većini njih staviti solarne kolektore kako bi naši sugrađani i ostali posjetitelji mogli koristiti toplu vodu što će svakako doprinijeti još ugodnijem boravku na otoku. Također, kao i svake godine, izvršit će se košnja i uređenje otoka, uređenje dječjeg igrališta, zamjena dotrajalih dijelova te po potrebi ostala manja uređenja“ kazao je Jozanović.
Vrijednost investicije u sanitarne čvorove iznosi oko 265 tisuća kuna i odnosi se na  obnovu keramika i postojeće sanitarije u svih 5 sanitarnih čvorova, te instalacija solarnih kolektora za zagrijavanje potrošne tople vode u 3 sanitarna čvora od 5 postojećih.
„Grad Pula i Uljanik Financije osnovali su društvo Fratarski d.o.o. koji se od 2014. godine brine o održavanju i investicijama otoka Fratarski i Bunarine. Riječ je jednom iznimno kvalitetnom javno-privatnom partnerstvu kojim pokrivamo hladan pogon kako bi Puležani, posebno najmlađi i dalje po simboličnim cijenama  mogli uživati u našem najljepšem otoku“ istaknuo je Matić.

 

Osim užitka u prekrasnom prirodnom ambijentu na Fratarskom otoku posjetiteljima, kojih je vikendima u toku sezone i do dvije tisuće dnevno, će se, kao i prijašnjih godina, ponuditi zabavni sadržaji u sklopu manifestacije „Ljeto na Fratarskom“.  „Posljednjeg vikenda u srpnju održat će se „Film na šugamanu“ s projekcijom nekoliko filmova pod otvorenim nebom, imat ćemo nekoliko koncerata, prvenstvo u roštiljanju koje organiziramo u suradnji s poznatim kuharom Davidom Skokom te već tradicionalni Dječji kamp u organizaciji Saveza sportova Grada Pule koji počinje u srpnju“ istaknuo je voditelj kampa Matija Ivetić.

Nakon svega navedenog, jedino što preostaje je pozvati građane da u što većem broju i ove godine posjete Fratarski otok i uživaju u svim njegovima blagodatima.

Pin It on Pinterest