Predstavljen Vodič za djecu i mlade Grada Pule

 

Povodom Međunarodnog dana obitelji danas je javnosti predstavljen prvi dvojezični Vodič za djecu i mlade Grada Pule koji je nastao u suradnji Grada Pule, Vijeća za komunalnu prevenciju i Dječjeg Gradskog vijeća Grada Pule. Na današnjem predstavljanju vodiča kroz slobodno vrijeme, uz gradonačelnika Grada Pule Borisa Miletića, nazočili su i zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci, dječja gradonačelnica Lana Peršić u pratnji članova Dječjeg gradskog vijeća te pročelnice za društvene i kulturu Grada Pule Elvira Krizmanić Marjanović i Jasmina Nina Kamber.

„Grad Pula ulaže značajan dio proračunskih sredstava upravo u podizanje društvenog standarda te kroz nadležne odjele za društvene djelatnosti i kulturu sufinancira veliki broj različitih udruga u sportu, kulturi i civilnom društvu“ uvodno je istaknuo gradonačelnik nadodavši da su upravo informacije o tim udrugama sadržane u vodiču. „Cilj nam je djecu i mlade upoznati s brojnim izvanškolskim aktivnostima koje Grad nudi te potaknuti ih na aktivno uključivanje u jednu od aktivnosti kako bi što kvalitetnije upotpunili svoje slobodno vrijeme“ naglasio je Miletić.

„Riječ je o prvom Vodiču takvog tipa koji na jednom mjestu objedinjuje 148 pulskih udruga i ustanova koje nude kvalitetne aktivnosti i programe namijenjene upravo djeci i mladima“ istaknula je zamjenica gradonačelnika nadodavši kako je Grad Pula izradom ovog vodiča još jednom potvrdio status Grada prijatelja djece. „Dječja participacija izuzetno nam je važna“ naglasila je Puh Belci nadodavši kako je knjižica kreirana u suradnji s Dječjim gradskim vijećem, glasom naših najmlađih sugrađana.

 

Spomenuti vodič nastao je na inicijativu Dječjeg Gradskog vijeća u čije je ime dječja gradonačelnica kazala kako im je cilj bio izraditi knjižicu koja će sadržavati popis svih izvanškolskih aktivnosti i sadržaja koje Pula nudi mladima. Vjerujem da će u knjižici svatko pronaći ponešto za sebe, zaključila je dječja gradonačelnica.

Vodič sadrži sve važne informacije o udrugama i ustanovama koje su na jedan jasan i sažet način strukturirane po vrsti aktivnosti i programa koje nude. Informacije su pregledno podijeljene u deset kategorija i to abecednim redom: foto, film, radio i likovna umjetnost; glazba; gluma; knjiga; ples; sport; volontiranje; zdravstvo i socijalna skrb; znanost i tehnička kultura; razno. Vodič za djecu i mlade Grada Pule bit će dostupan u digitalnom i tiskanom formatu te distribuiran po svim javnim ustanovama i objektima u kojima djeca borave.

U sklopu Međunarodnog dana obitelji slijedi i okrugli stol na temu „Rastimo zajedno u Puli“ koji će se održati 16. svibnja u prostoru Komunalne palače s početkom u 11.00 sati. Organizatori su Vijeće za komunalnu prevenciju i CZSS Pazin – Podružnica Obiteljski centar Pula.

 

Pin It on Pinterest