Susret predstavnika ŽK Pula i Veleposlanstva Republike Kosova na Vinistri

 

Ovogodišnja je Vinistra, baš kao i svako izdanje ove vinske izložbe, bila prava prilika za uspostavu novih poslovnih kontakata i B2B umrežavanja. U skladu s time, na Vinistri je upriličen susret predsjednice HGK Županijske komore Pula Jasne Jaklin Majetić i potpredsjednika Gospodarskog vijeća ŽK Pula Milana Travana s predstavnikom Veleposlanstva Republike Kosova u Zagrebu, g. Uliksom Emra i predstavnicima AKB-a (Udruženje biznismena – poslodavaca Kosova) g. NaseromSherifijem i AgimomShaninijem.

Susret je upriličen na štandu nagrađenog vinara Marina Rossija, a njemu je, uz navedene uzvanike, nazočila i saborska zastupnica Ermina Lekaj Prlaskaj te predstavnici Zajednice Albanaca Istarske županije. Tema razgovora bila su dosadašnja iskustva gospodarske suradnje među kojima se posebno ističe nastup hrvatskih tvrtki na sajmovima graditeljstva i tehnike u Prištini u organizaciji HGK te poslovni susreti u Privrednoj komori Kosova.

Predstavnici Udruženja AKB izrazili su želju za predstavljanjem kosovskih proizvođača vina u Istarskoj županiji ove jeseni. U planu je stoga organizacija gastronomske i turističke prezentacije Kosova u cilju približavanja potencijalnim poslovnim partnerima, a za to već postoji interes uprave hotela Pula koja bi navedenu manifestaciju organizirala u sklopu gastro tjedna.

Također, dogovoreno je kako će HGK Županijska komora Pula i Privredna komora Kosova nastaviti s reciprocitetnim oblicima suradnje – nastupa na sajmovima, organizacijom B2B susreta te međusobnim informiranjem o uvjetima nastupa na tržištu.

Pin It on Pinterest