Učenici pulskih osnovnih i srednjih škola posjetili izlagače na Danima energetske učinkovitosti

Brojni učenici pulskih osnovnih i srednjih škola posjetili su izlagače na Danima energetske učinkovitosti koji su održani od 4. do 7. listopada u sklopu Obrtničkog sajma Istre.

Učenici su se na štandu HGK u direktnom kontaktu upoznali s renomiranim izlagačima – tvrtkama čiji proizvodi i usluge zadovoljavaju kriterije energetske učinkovitosti i načela održivog razvoja, a koji su rezultat ulaganja u istraživanje i razvoj. Riječ je o tvrtkama  za pružanje energetskih usluga, proizvođačima različitih vrsta građevinskog materijala i toplinske izolacije, do proizvoda za gospodarenje otpadom.

Uz upoznavanje s poslovnim programom, planovima razvoja i inovacijama, posebno zanimljivo bilo je predstavljanje grupe proizvođača građevinskog materijala  (Baumit, Holcim Hrvatska, Rockwool Adriatic) koji su predstavili mogućnosti stipendiranja, odnosno mogućnosti zapošljavanja, razvoja karijera i napredovanja koje omogućuju zaposlenicima.

Izlagače su posjetili su učenici Osnovne škole Tone Peruška, OŠ Šijana, OŠ Centar  te Tehničke škole Pula, Industrijsko-obrtničke škole Pula, Strukovne škole Pula, Gimnazije Pula i Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu.

Pin It on Pinterest