Lakši i brži pristup besplatnom internetu u samom centru Pule

 

„Pula je danas grad lider među hrvatskim gradovima po pitanju korištenja alata suvremene tehnologije u svakodnevni rad gradske uprave i odavno je prepoznala važnost bežičnog i besplatnog pristupa internetu pa je unazad desetak godina postupno građena mreža u suradnji s Carnetom. Tako smo i ove godine nastavili sa daljnjim širenjem gradske bežične mreže PulaFreeAir kako bi svojim sugrađanima i sve brojnijim turistima omogućili bezbrižan pristup gradskog internetu,“ kazao je danas pulski gradonačelnik Boris Miletić prilikom predstavljanja nedavno nadograđene usluge besplatnog interneta na najfrekventnijim lokacijama u gradu i to na Trgu Forum, na Giardinima te na gradskoj tržnici.

Osnivač pulske tvrtke IstraCom d.o.o. Robert Zenzerović pojasnio je kako je zahvat bio neophodan obzirom na rastući broj mobilnih uređaja koji se spajaju na internet, a na navedenim je lokacijama ugrađena oprema koja podržava stotinjak klijenata po uređaju te je i brzina povećana desetak puta.

Mreža besplatnog gradskog interneta PulaFreeAir obuhvaća nekoliko gradskih lokacija poput  Sveučilišta Jurja Dobrile, Tržnice, Trga Portarata, Giardina s dvije pristupne točke, zatim Zajednice Talijana Circolo, Trga Forum, pulske Politehnike, Titovog parka, Parka kralja Petra Krešimira, a Wi-Fi je postavljen  i u nekoliko pulskih škola preko Carnetove mreže. Unapređenje sustava PulaFreeAir dio je budućeg širenja bežične mreže za pristup internetu na području Grada koje će se uskoro nastaviti po gradskim mjesnim odborima, a investicija nadogradnje na trima lokacijama vrijedna je 38 tisuća kuna.

„Nedavno je u sve autobuse javnog gradskog prijevoza u Puli uveden besplatan internet za sve korisnike jer je upravo naš cilj kao gradske uprave da i dalje u budućnosti nastavimo sustavno razvijati gradsku bežičnu mrežu za slobodnu komunikaciju kako bi povećali područje pokrivenosti brzim, funkcionalnim i besplatnim internetom na zadovoljstvo svih naših sugrađana i turista“, zaključio je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Pin It on Pinterest