U Puli održane Sportske igre mladih 2017 „SIM Turneja radosti“

 

Podno pulske Arene tradicionalnim paljenjem baklje danas su otvorene 21. Sportske igre mladih koje su okupile osnovnoškolce nekoliko pulskih škole, a koji su se natjecali u raznim sportskim disciplinama.

U ime Grada Pule paljenju baklje i otvorenju igara sudjelovala je zamjenica pulskog gradonačelnika Elena Puh Belci koja je poručila kako sportske igre mladih promiču zdrav način života čiji su temelji razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play, alternativa su svim mogućim negativnim čimbenicima današnjice koji se na izrazit način reflektiraju na populaciji djece i mladeži.

 

 

Sportske igre mladih započele su 1996. u Splitu, a održavaju se u 16 hrvatskih gradova. Cilj ove manifestacije je svim osnovcima i srednjoškolcima omogućiti sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta. Naime, djeci i mladima u svim županijama širom Hrvatske pruža se mogućnost besplatnog sudjelovanja na natjecanjima, a najuspješnijim pojedincima i ekipama osigurano je besplatno mini ljetovanje u sa sudjelovanjem na završnici u Umagu. Natjecanje je postalo najveći amaterski sportski događaj u ovom dijelu Europe.

Pin It on Pinterest