Ugradnja LED markera prije pješačkih prijelaza u Puli

 

S ciljem još kvalitetnije zaštite pješaka u prometu te sigurnije prometovanje vozila, uz standardnu horizontalnu i vertikalnu prometnu signalizaciju Grad Pula sustavno radi na uvođenju novih prometnih rješenja i implementira nove tehnologije koje tome doprinose. Prvenstveno se to odnosi na uvođenje svjetlosne signalizacije na prometnice koja osigurava bolju vidljivost pješačkih prijelaza noću ali i danju čime se osigurava znatno veća sigurnost pješaka.

Priprema za ugradnju svjetlosne signalizacije, odnosno novih LED markera prije pješačkih prijelaza u Radićevoj ulici kod k.br. 6 i 19, te na križanju Ulice starih statuta i Kolodvorske ulice započela je danas a sama ugradnja LED markera na svim spomenutim lokacijama izvršit će se u naredna dva.  

LED markeri imaju izuzetno malu potrošnju električne energije, s mogućnošću regulacije intenziteta svjetla, ovisno o dnevnoj ili noćnoj svjetlosti.

Pješaci su najranjiviji i najnezaštićeniji sudionici u prometu i prema uzoru na europske zemlje, koje su u velikoj mjeri smanjile smrtnost pješaka u prometu, novim tehnologijama doprinosimo zaštiti pješaka u prometu, što je iznimno važno s obzirom na činjenicu da je u Republici Hrvatskoj samo prošle godine u prometnim nesrećama smrtno stradalo 304 osoba  od kojih čak 67 pješaka.

Grad Pula je među prvima u Republici Hrvatskoj krenuo intenzivno raditi na preventivi i zaštiti pješaka koristeći nove tehnologije i nadamo se da će i ostali gradovi slijediti i ovo pozitivno iskustvo Pule kako bi se znatno smanjila smrtnost pješaka u svim našim gradovima.

Pin It on Pinterest