Otvoreni novouređeni prostori ambulante u Premanturi

 

Danas 19. svibnja 2017. godine održano je otvorenje novouređenog prostora ambulante u Premanturi. Otvorenju su prisustvovali načelnik Općine Medulin Goran Buić, pročelnica Suzana Racan Stern, dr. Alma Radoslav sa medicinskom sestrom te predstavnici umirovljenika. Općina Medulin investicijom od 270.000,00 kn (sa PDV-om) u potpunosti je uredila prostor za potrebe ambulante u Premanturi koji će sada imati oko 80 m2. Obavljeni su kompletni radovi počevši od struje, vode, telefona i zidova do keramike, farbanja, spuštanja stropova i zamjene unutarnje i vanjske stolarije. Uređena je velika čekaonica za pacijente, prostor za medicinsku sestru, prostor za prijem pacijanta te sanitarije.

Načelnik Općine Medulin Goran Buić istaknuo je da su Premanturci doista zaslužili imati adekvatan prostor za ambulantu obzirom da prethodni prostor nije bio pristupačan slabije pokretnim osobama.

Dr. Alma Radoslav zahvalila se načelniku Goranu Buiću na uloženim financijskim sredstvima ipodršci radu ambulante te istaknula da će im sada biti puno jednostavnije i lakše pružati adekvatnu njegu svojim pacijentima.

 

 

Umirovljenici Premanture bili su veoma oduševljeni prostorom te smatraju da je ovaj prostor jedan od najlijepših. Načelnik Goran Buić povodom otvorenja prostora ambulante poklonio je Dr. Almi Radoslav sliku kako bi dodatno uljepšali prostor, a isto je učinila i predsjednica Sindikata umirovljenika Općine Medulin Vera Vidmar u ime svih umirovljenika.

Općina Medulin sufinancira troškove zdravstvene zaštite svojih mještana u iznosu od 470.000,00 kn za rad ambulanta u Općini Medulin, zdravstvene stanice Medulin, hitne medicinske pomoći i dr.

Od ove godine Općina Medulin uključuje se i u sufinanciranje gradnje i opremanja Opće bolnice Pula, te će za te potrebe izdvojiti gotovo 3,5 milijuna kuna. I ove godine su
u proračunu  planirana sredstva za  opremanje  Opće bolnice, te će se  iznosom od 100.000,00 kn sufinancirati  nabava uređaja za urološko ispitivanje, dok je prijašnjih godina Općina nabavljala  bolesničke krevete, klima uređaje, ultrazvučne aparate te sudjelovala u opremanju sobe dječje kirurgije.

Osim navedenoga, Općina Medulin sufinancira rad udruga u zdravstvu i socijalnoj skrbi u iznosu od 420.000,00 kn.

Pin It on Pinterest