Predstavljen glazbeno-kazališni program ”Ljeto na Kaštelu 2017”

 

Danas je na pulskom Kaštelu održana tiskovna konferencija na kojoj su dugogodišnji organizatori programa na Kaštelu, Mirko Mocko i Dorijan Vrkljan predstavili novu zanimljiviju shemu ”Ljeta na Kaštelu”. Za razliku od prijašnjih godina, od ove godine Mirko Mocko vodi brigu oko glazbenih programa, dok Dorijan Vrkljan potpisuje organizaciju komedija. Pripremljen je i ove godine interesantan pravi ljetni program za građane Pule i njihove goste, unatoč činjenici da su kao i prošle godine imali problema oko termina održavanja, jer je Pulafilm festival zauzeo Kaštel od 02. do 12. kolovoza zbog održavanja programa europskog i nezavisnog filma  zvanog ”P.S. Pula”.

Mirko Mocko je naglasio da program započinje kao i svake godine uz besplatan koncert kojeg poklanja Market Grga, a ove godine ta čast je pripala grupi Elemental. Osim Elementala, Puljani će ovo ljeto još slušati i Opću Opasnost, Nenu Belana, TBF, a posebno ističemo interesantne koncerte Marka Tolje & Jazz Orkestra HRT-a, povratnički koncert Kojota, te zajednički nastup Alena Vitasovića i Šajete.

Što se komedija tiče program otvara Željko Pervan s novom predstavom ”Na komadiću Europe”, a interesantno je da je Željko Pervan nastupio i na prvom ”Ljetu na Kaštelu” koje se održalo 2005. godine u organizaciji Dorijan Vrkljana, a te prve godine smo mogli gledati i predstave ”Audiciju” i ”Profesore, dajte dva”, dok su koncertno nastupili Rambo Amadeus i Zabranjeno Pušenje.

Od predstava ćemo moći gledati sve same hitove ”Muškarci su s Marsa, žene s Venere”, ”Ukrađena ličnos”’ u kojoj Milan Lane Gutović utjelovljuje megapopularnog lika Srećka Šojića, ”Kerove” koji su ove godine osvojili Zlatni zub u Poreču. 12.8. je termin u kojoj ćemo moći gledati jednu od dvije predstave ”Ćiro” sa Tarikom Filipovićem ili ”Đurologiju” Branka Đurića – Đure, a slijede na kraju prvo sarajevska hit predstava ”Dame biraju” i fenomenalna ”Ja, tata” još boljeg Rakana Rushdaita.

Inače, ove godine su i Grad Pula i TZ Grada Pule poduprijeli ovakav vid zabave za naše sugrađane, sa željom da se cijeli program brendira i da postane tradicionalan.

 

 

Glazbeni program ”Ljeta na Kaštelu 2017”

 30.06.2017. – Elemental (besplatan koncert, časti Market Grga)
01.07.2017. – Opća Opasnost

31.07.2017. – Marko Tolja & Jazz Orkestar HRT-a

14.08.2017. – Neno Belan & Fiumensi
15.08.2017. – Kojoti

18.08.2017. – Alen Vitasović & Šajeta

19.08.2017. – TBF

 

 

Program komedija na ”Ljetu na Kaštelu 2017”

06.07. Željko Pervan ”Na komadiću Europe”

– Najbolji stand up komičar na ovim prostorima,  izvest će svoju novu predstavu ”Na komadiću Europe”

13.07. Muškarci su s Marsa, žene s Venere
Predstava prema knjizi Johna Graya.
– Voditelj: Roman Šušković-Stipanović, Glas žene (off): Darija Knez Rukavina, Glas muškarca (off): Boris Svrtan

30.07. Ukrađena ličnos’

– Glumac Milan Lane Gutović je na kazališne daske doveo ličnost Srećka Šojića (lika iz filma ’’Tesna koža’’) kao metaforu za stanje u društvu.Predstava govori o padu društvenih vrijednosti kompletnog društva u kojem lik Šojića (kao karikaturna metafora) društveno ne stagnira, već naprotiv, napreduje.
Komad je baziran na liku koji predstavlja oličenje specifičnog stanja svijesti i predstavlja kritički osvrt na društvene situacije u kojima bogati pojedinci napreduju u poslovnim prilikama.

01.08. Kerovi
– Predstava u kojoj igraju Aleksandar Srećković i Srđan Timarov već je oduševila istarsku publiku, a na festivalu ”Zlatni zub” u Poreču, osvojila je glavnu nagradu nakon 7-minutnog pljeska publike

12.08. Ćiro ili Đurologija

Ćiro – Tarik Filipović predstavlja novi autorski projekt  – monodramu o životu Miroslava Ćire Blaževića pod nazivom Ćiro.

Đurologija – Autorski hit Branka Đurića – Đure, trenutno je najgledanija predstava u cijelog regiji, a i šire

16.08. Dame biraju
– Jedna od najgledanijih i najzabavnijih predstava u regiji u režiji Admira Glamočaka i produkciji Altteatra iz Sarajeva.

24.08. Ja, tata

– Igra: Rakan Rushaidat.
– Ako se na i jednog glumca u proteklih nekoliko sezona može primijeniti rečenica „publika mu je jela iz ruke“, onda je to Rakan u predstavi „Ja, Tata!“

Pin It on Pinterest