Patinaggio će do rujna dobiti nove svlačionice

 

Ovog je tjedna završeno idejno- arhitektonsko rješenje izgradnje novih svlačionica na ulazu u košarkašku dvoranu u sklopu sportskog centra Mirna, popularnog Pattinaggia. Svlačionice će se graditi tijekom ljeta, u srpnju i kolovozu ove godine. Naime, dvoranu u sportskom centru Mirna osim mnogobrojnih sportaša koriste i učenici četiriju pulskih srednjih škola te će se gradnja novih svlačionica odvijati tijekom ljetnih praznika kako bi početkom nove školske godine učenici mogli neometano pohađati nastavu iz tjelesnog odgoja.

Nove svlačionice gradit će se u sustavu modularno – montažne gradnje. Ukupna bruto površina novih svlačionica iznosi 135 četvornih mtara, dok će neto površina novih svlačionica iznositi 111,41 četvornih metara. Kompleks novih svlačionica sadržavat će: ulazni hodnik, info pult-recepciju, čisti hodnik te ukupno pet modernih svlačionica, dvije za žene, dvije za muškarce i jedna za osobe koje se otežano kreću. Muške i ženske svlačionice imat će svaka po četiri tuša, tri sanitarna čvora i dva umivaonika. Osim toga, dijelom svlačionica  bit će i prostori za presvlačenje s klupama i vješalicama. Svlačionica za osobe koje se otežano kreću sadržavati će sanitarni čvor, prostor za presvlačenje i tuš koji će biti prilagođeni njihovim potrebama.

Investicijom u izgradnju novih svlačionica PULA SPORT d.o.o. želi održati visok standard infrastrukture za svoje korisnike među kojima prevladavaju naši najmlađi sugrađani. Usporedno s izgradnjom novih svlačionica, obavit će se i rekonstrukcija postojećih nosivih zidova i temelja kao i vanjsko i unutarnje bojanje postojeće dvorane i vanjskog zida.

Nakon završenog idejnog rješenja u tijeku je izrada glavnog projekta koji radi arhitektonski ured Tranzena iz Pula, a glavni će projekt biti gotov do 15. lipnja ove godine. Nakon dobivanja građevinske dozvole, uslijedit će izgradnja kompleksa novih svlačionica, čiji se završetak očekuje do početka nove školske godine 2017./18. godine.

Pin It on Pinterest