IDS primljen kao punopravni član svjetske organizacije liberala – Liberal international

 

PULA – Istarski demokratski sabor sutra, u subotu, 20. svibnja bit će  primljen kao punopravni član svjetske organizacije liberala – Liberal international, koja od 18. do 21. svibnja velikim kongresom u Andori obilježava jubilarnu 70. obljetnicu osnutka i uspješnog djelovanja.

Tom prigodom, predsjednik IDS-a Boris Miletić kazao je da je to „velika čast i ujedno priznanje našeg dugogodišnjeg rada i aktivnog zalaganja te djelovanja na području zaštite građanskih prava, europskih i demokratskih vrijednosti“.

– Iako je IDS u geografskim okvirima mala stranka, ponosan sam na naš značajan doprinos ne samo u promicanju, već i osmišljavanju liberalnih politika u duhu moderne Europe. Istra i Pula su unatoč problemima koji su danas sveprisutni u europskom i hrvatskom okruženju, ostale oaze stabilnosti, sigurnosti i napretka te pozitivan primjer suživota i tolerancije, istaknuo je Miletić dodavši da su nam „prijeko potrebni odgovori liberalno demokratskih građanskih stranaka na sve prisutnije probleme, a mi imamo mnogo ideja, prijedloga i sugestija od kojih neke već implementiramo kod nas u Puli i Istri“.

– Ta pozitivna iskustva želimo prenijeti ostalima i zato sam iznimno sretan i ponosan što za koji dan postajemo punopravni član svjetske organizacije liberala – Liberal international, zaključio je predsjednik IDS-a Boris Miletić.

U Andori će na poziv predsjednika Liberal internationala Julia Minovesa Triquella na kongresu sudjelovati Međunarodni tajnik IDS-a Oriano Otočan, koji će predstaviti rad i uspjeh IDS-a u proteklim godinama s naglaskom na međunarodnu suradnju. Tom je prigodom Otočan kazao da „nakon samo dvogodišnjeg razdoblja kao člana promatrača, u nedjelju stječemo status punopravnog člana što nam je dodatna motivacija da nastavimo i dalje uspješno raditi na promicanju liberalnih europskih politika“.

Tom prigodom, Otočan je podsjetio da je IDS u proteklim godinama dobio domaćinstvo izvanrednog ALDE Councila u Puli, organizira svake godine Međunarodnu konferenciju liberala koja okuplja liberalne stranke iz jugozapadne Europe te da je već ugledan član ALDE stranke i Libseen-a.

Na obilježavanju 70. obljetnice osnutka Liberal Internationala sudjelovat će ugledni liberalni predstavnici iz cijelog svijeta. Okupit će se tako predstavnici iz više od 100 liberalnih političkih stranaka te brojni premijeri, ministri, povjerenici Europske komisije i zastupnici u Europskom parlamentu.

Pin It on Pinterest