Miletić – Pokazali smo kako se bori za istarski način života, hvala vam na tome

 

PULA – Predsjednik IDS-a Boris Miletić i potpredsjednik IDS-a Valter na današnjoj konferenciji za novinare u Puli osvrnuli su se na veliku pobjedu IDS-a na nedjeljnim lokalnim izborima. Tom prigodom, Miletić je zahvalio „svim građankama i građanima Istre koji su u nedjelju izašli na izbore i poslali jasnu poruku cijeloj Hrvatskoj“.

– Ovo je pobjeda istarskog načina života i istarskih vrijednosti – tolerancije, suživota, multikulturalnosti, antifašizma. Pokazali smo kako se bori za Istru i naše vrijednosti, hvala vam na tome. IDS je na ovim izborima bez sumnje ostvario povijesni rezultat, kazao je Miletić.

– Na razini Istarske županije IDS  je skočio za čak 13 posto i osvojio nevjerojatnih 57% posto glasova. Velik porast podrške zabilježen je u Puli, za čak 7 posto. Župan Valter Flego nadmoćno je pobijedio u prvom krugu s 65 posto osvojenih glasova i postao apsolutni rekorder ovih lokalnih izbora. Osvojio je, naime, najviši postotak glasova od svih kandidata za župane u Hrvatskoj.

– U sedam od deset gradova dobili smo gradonačelnika već u prvom krugu. To su zaista fantastični rezultati!, istaknuo je predsjednik IDS-a i gradonačelnik Pule Boris Miletić. Dodao je da je IDS nastavio s procesom pomlađivanja stranke izuzetno uspješno jer su kandidati u Labinu, Poreču i Rovinju pobijedili već u prvom krugu te za usporedbu naveo da su „2013. u prvom krugu osvojili natpolovičnu većinu u 4 grada, što je doista bio izvrstan rezultat, ali u nedjelju smo onda zaista nadmašili sve dosadašnje uspjehe. Istra je poslala vrlo jasnu poruku političkom Zagrebu i siguran sam da su nas čuli“.

– Sretan sam jer su svi naši kandidati vodili isključivo afirmativne i vrlo konkretne kampanje. Ljudi znaju što je u njihovim sredinama napravljeno i masovno su glasali za nastavak politike rasta. Ovakav fantastičan izborni uspjeh rezultat je svakodnevnog rada naših kandidata i samih mještana i svima im od srca čestitam na trudu, uloženoj energiji i rezultatima. Ponosan sam na sve naše kandidate, ponosan sam na IDS i na Istru! Još smo jednom pokazali veliku dosljednost, stabilnost i zajedništvo i zato cijela Istra ima razloga za slavlje!, naveo je Miletić te na kraju zaključio:

– IDS će i dalje glasno i beskompromisno štititi liberalne vrijednosti i građanska prava. Dobili smo ogromno povjerenje građana da vodimo Istru, da se borimo za Istru i da ne posustajemo niti pedlja od svojih vrijednosti. Garantiram svima da ćemo to povjerenje opravdati. Zajedno gradimo dalje!

Istarski župan Valter Flego zahvalio se svim biračima koji su u nedjelju iskoristili svoje biračko pravo te čestitao svim izabranima u gradska i općinska vijeća i Županijsku skupštinu kazavši da „očekuje njihov konstruktivan angažman u budućem radu. Očekujem, ali i nudim suradnju, jer je to način na koji IDS funkcionira. Mi želimo stvarati i graditi, želimo voditi uspješan dijalog. Siguran sam da ćemo u takvom ozračju uspješno nastaviti upravljati Istrom“, kazao je Flego.

– U svojoj općini, gradu ili županiji najteže je dobiti povjerenje onih s kojima si svaki dan, ali to se onda postiže iskrenim i neumornim radom te dosljednim poštivanjem naših vrijednosti. To smo i napravili i zato danas u Županijskoj skupštini imamo 26 mjesta, kazao je Flego dodavši da je upravo to „pretpostavka za stabilnost, kontinuitet, rast i razvoj. Nemamo vremena čekati, krenut ćemo već od prvog dana s konkretnim radom“.

– Ovi rezultati su veliki ponos, ali i velika obaveza koju preuzimamo na sebe. Dobiveno povjerenje opravdat ćemo politikom stalnog ulaganja, rasta i razvoja te dosljednosti, zaključio je istarski župan Valter Flego.

Predsjednik IDS-a Boris Miletić na samom je kraju još jednom zahvalio „svim članovima, volonterima i aktivistima, bez kojih ove pobjede ne bi bilo, koalicijskim partnerima, nacionalnim manjinama i svima koji su poduprijeli naš istarski put. “

Pin It on Pinterest