Miroslav Petković oborio europski rekord u bacanju diska

 

Miroslav Petković ponovo niže uspjeh za uspjehom, a ovoga je vikenda u Zagrebu svoj uspjeh okrunio i obaranjem europskog rekorda u bacanju diska. Europski rekord do sada je pripadao sportašu Januszu Rokickiju iz Poljske, a Miroslav Petković je bacanjem diska na vrtoglavih 45,64 m službeno postavio novi europski rekord koji do sada iznosio 44,00 m.

Naime, ovoga vikenda od 26. – 28. svibnja održan je „CRO OPEN 2017“, međunarodno natjecanje u atletici za osobe sa invaliditetom. Pratnja i velika podrška Miroslavu Petkoviću u Zagrebu bili su Edis Elkasović koji je Miroslavov glavni trener te Ednan Čoban koji je pomoćni trener. Miroslav Petković živi u Vinkuranu u Općini Medulin, a trenira tek 3 godine.

Miroslav je sportske uspjehe počeo postizati već drugu godinu treniranja, kada je osvojio zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u Grossettu koje je održano prošle godine. Ove godine sezonu je započeo osvajanjem prvog mjesta u Varaždinu kada je oborio i svoj vlastiti rekord, a nastavio obaranjem europskog rekorda ovaj vikend.

Miroslav je član Atletskog kluba Medulin, a trenirati nastavlja već danas obzirom da planira otići na Otvoreno prvenstvo u Berlin kroz 20-ak dana te na Svjetsko prvenstvo u London koje je planirano sredinom srpanja.

Pin It on Pinterest