16 dječjih vrtića otvorilo vrata roditeljima i djeci

 

Dječji vrtići kojima je Grad Pula osnivač, DV Pula i DV-SI Rin Tin Tin i DV Mali Svijet, jučer su svoja vrata otvorili svim zainteresiranim roditeljima i mališanima kojima predstoji upis u vrtić.

„Cilj je bio roditeljima ponuditi sve važne informacije o našim ustanovama predškolskog odgoja te ih upoznati s radom i verificiranim programima koje nude, kao i odgojiteljima i stručnim suradnicima koji će se brinuti o djeci“ istaknula je zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci nadodavši kako u sklopu Dana otvorenih vrata sudjeluje 16 dječjih vrtića. „Na ovaj će način roditelji moći obići svaki pojedini vrtić te u konačnici donijeti odluku o upisu u onaj njima najprihvatljiviji za smještaj svoga djeteta“ kazala je Puh Belci pritom istaknuvši kako su u tijeku upisi u novu pedagošku godinu.

Više o samim upisima koji traju do 13. lipnja, kao i potrebnoj dokumentaciji koja se treba dostaviti prisutnim roditeljima prenijele su ravnateljice Dječjeg vrtića Pula Mariza Kovačević, DV-SI Rin Tin Tin Tamara Brussich i Sanja Subotić. „Grad Pula je za sve roditelje omogućio jedinstvene upise u dječje vrtiće što znači da oni svoje dijete mogu upisati u bilo koju predškolsku ustanovu na području grada Pule, bez obzira na osnivača“ pojasnile su ravnateljice nadodavši kako Grad Pula nema listi čekanja za upis djece u dječje vrtiće.

Riječ je o drugom po redu Danu otvorenih vrata dječjih vrtića koji Grad Pula u suradnji s gradskim vrtićima organizira kao uobičajenu aktivnost pred upise u vrtiće. Ove godine u Danu otvorenih vrata sudjelovali su: DV Kaštanjer, Rožica, Centar, Zvjezdice, Loptice, Veli Vrh, Rin Tin Tin i Giardini, Mali Svijet te područni odjeli Latica, Izvor, Monte Zaro, Mali zeleni, Vjeverice, Ribice i Zvončići.

( pula.hr )

Pin It on Pinterest