Počinje izgradnja multifunkcionalnog igrališta u naselju Monvidal u Puli

Idući tjedan Grad Pula započinje s izgradnjom multifunkcionalnog igrališta Valica na više od 2.300 četvornih metara na području naselja Monvidal.

Osim izgradnje samog igrališta, do sredine studenoga, predviđeno je parterno uređenje, hortikulturno uređenje, postavljanje rasvjete igrališta te  urbano opremanje s izgradnjom pristupne prometnice s oborinskom odvodnjom.

„Doista me raduje početak radova na izgradnji još jednog suvremenog multifunkcionalnog igrališta u našem gradu. Na Monvidalu smo predvidjeli rukometno i košarkaško igralište opremljeno namjenskom urbanom opremom i svim ostalim sadržajima. Uredit ćemo i zelenu površinu te zasaditi nova stabala, sve u sklopu naših zelenih politika. Vjerujem da će po završetku radova svi korisnici multifunkcionalnog igrališta imati primjeren sadržaj za sportske aktivnosti u svome kvartu“, poručio je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Osmišljena je i fitness zona sa četiri platoa i fitness spravama na odgovarajućoj gumenoj podlozi, klupice i koševi. U sklopu uređenja novih zelenih površina bit će zasađeno 15 novih stablašica i 675 komada pokrovnog bilja i trajnica.

Prethodno je proveden otvoreni postupak javne nabave te je sukladno kriteriju za odabir ekonomski najpovoljnije ponude odabran izvođač radova društvo ISTRAKOP d.o.o. iz Poreča, dok će nadzor vršiti društvo SINTEZA PROJEKT d.o.o. iz Pule.

Uvođenje izvođača radova u posao, koji će se izvoditi 75 dana, održat će se u utorak, 29. kolovoza 2023. godine.

Ugovorena vrijednost radova iznosi gotovo 365 tisuća eura bez PDV-a.

Ulaz na igralište predviđen je iz Valvidalske ulice.

Odgovori

Pin It on Pinterest