Gradonačelnik čestitao Mileni Mičić na priznanju najpoduzetnice godine

 

Čestitke na prestižnom priznanju za najpoduzetnicu godine Mileni Mičić, vlasnici pulskog Aquariuma, uputio je na današnjem prijemu gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić. „Ovo priznanje nagrada je za vaš neizmjeran trud i rad unijet u projekt pulskog Aquariuma koji, uz turistički aspekt, ima veliku ulogu u promociji očuvanja prirode“ naglasio je gradonačelnik nadodavši da ga izuzetno veseli što je Aquarium otvoren ka djeci koja ga rado posjećuju i tako uče o moru, brizi za morske životinje te o važnosti zaštite okoliša. Ujedno, gradonačelnik je posebno istaknuo kako je Aquarium još jedna pozitivna poduzetnička priča u gradu koji je prema istraživanju FINA-e proglašen prvim gradom u Hrvatskoj po broju poduzetnika po glavi stanovnika. „Ti pozitivni trendovi u poduzetništvu nastavljaju se i dalje“ nadodao je Miletić pritom vlasnici Aquariuma zaželjevši puno uspjeha u daljnjem poslovanju.

Milena Mičić koja je prema ocjeni Nacionalne udruge poslovnih žena Kruga proglašena najpoduzetnicom 2016. godine u Hrvatskoj svoju poslovnu priču započela je 2000. godine kada je u utvrdi na pulskoj Verudeli pokrenula projekt pulskog Aquariuma. „Riječ je o projektu akvarijskog postava putem kojeg se promovira poseban vid turizma, zaštita prirode i revitalizacija kulturno-povijesne baštine, te edukativni turizam“ naglasila je Miličić nadodavši kako Aquarium trenutno zapošljava 17 ljudi. Prema riječima Miličić u planu je proširenje pulskog akvarija kako bi se nadogradio postojeći jadranski i tropski postav. „Na taj način obogatit ćemo postojeći postav s novim egzotičnim vrstama životinja# naglasila je Mičić.  Vlasnica pulskog Aquariuma ovom se prilikom osvrnula i na rad Centra za oporavak kornjača koji djeluje u sklopu Aquariuma. „Do sada smo kroz centar spasili preko 120 kornjača, a upravo 16. lipnja u 19,00 sati slijedi puštanje nekolicine novih oporavljenih kornjača“ kazala je Mičić koje je pritom pozvala sve zainteresirane građane da se pridruže tom događaju.

Inače, Aquarium se rasprostire na površini od 2570 m2, broji 211 vrsta koje su raspoređene u 35 bazena. Do sada je Aquarium posjetilo preko 97 tisuća posjetitelja koji su mogli uživati u bogatom postavu riba i ostalih morskih bića.

Pin It on Pinterest