Pulske mažoretkinje osvojile dvostruku titulu prvakinja Hrvatske

 

Proteklog vikenda u Novom Vinodolskom, održano je Državno prvenstvo hrvatskih mažoretkinja, u organizaciji Mažoret saveza Hrvatske, Grada Novi Vinodolski i Turističke zajednice Novi Vinodolski, te pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. Više od 800 djevojaka i djevojčica iz svih krajeva Hrvatske borilo se za titulu prvakinja i dobre rezultate.

Pulske mažoretkinje su ostvarile izuzetne rezultate osvojivši dvostruku titulu prvakinja Hrvatske, a njihova se ekipa na postolje popela ukupno pet puta.

Pulske su se mažoretkinje na ovogodišnjem Prvenstvu predstavile s 3 sastava.
Kadetski 1A sastav predstavljao je Pulu u kategoriji štap u kojoj je osvojio dugo očekivano zlato.
Zlato su osvojile i juniorke i to u kategoriji pom poni, dok su s rekvizitom štap postale viceprvakinje Hrvatske.
Još je jedan pulski tim od ovog vikenda viceprvak RH i to kadetski 1B sastav u kategoriji pom poni. Taj uspjeh je još veći ako se zna da je to bilo prvo državno prvenstvo ovog sastava.
Iznimno uspješne su bile i neformacije. Pa su se tako srebrom okitile Karla Harić i Ena Bradarić u juniorskom paru, dok je seniorski par u sastavu Ana Floričić i Petra Milotić zamalo stao na postolje, završivši na 4. mjestu. U solo kategorijama juniorka Monika Divković zauzela je 4. mjesto dok je seniorka Ana Iharoš osvojila 5. mjesto.

Na svoje prvo državno prvenstvo otputovale su i Barbanske mažoretkinje, sekcija Udruge Pulske mažoretkinje, osnovana prije nepune tri godine na poticaj stanovnika Općine Barban. Barbanske su mažoretkinje na prvenstvu osvojile odlično 9. mjesto u konkurenciji kadetskih timova. Ušavši među prvih deset ekipa na svojem prvom prvenstvu, pokazale su da je pred njima jako uspješna budućnost.

Pin It on Pinterest