Miletić: Puna podrška prosvjedima u Zagrebu! Danas hodamo za otvorenu i modernu Hrvatsku!

 

PULA – U svoje osobno ime te u ime cijelog IDS-a želim izraziti snažnu podršku današnjem prosvjedu u Zagrebu za reformu obrazovanja. Od velikog lanjskog prosvjeda za kurikularnu reformu stvari su se dodatno pogoršale. Imenovanjem nove ekspertne skupine, čiji plan još nitko nije vidio ni čuo, učinjen je dodatni korak unatrag. Prema sastavu skupine očito je da će kurikularna reforma ići u radikalno konzervativnom smjeru. Ne smijemo to priuštiti svojoj djeci!

Bez kvalitetnog i neovisnog obrazovanja nema naprednog društva! Umjesto da implementiramo napredne europske obrazovne politike, nastavlja se konzervativni udar na obrazovanje i budućnost naše djece.

Pozivam sve građanke i građane Hrvatske da sudjeluju večeras na prosvjedu i time daju do znanja da nećemo dozvoliti zatvaranje i dodatno srozavanje našeg obrazovnog sustava. Danas svi hodamo za otvorenu, naprednu i modernu Hrvatsku. Istra je s vama!

Vrijeme je da ova zemlja konačno napravi ključni razvojni iskorak i pokaže da želi biti moderna europska zemlja  koja ide u korak s vremenom!

Pin It on Pinterest