‘ISTRIJANI’ ZLATO I BRONCA U ZAGREBU

 

‘ISTRIJANI’ ZLATO I BRONCA U ZAGREBU

OTVORENO PRVENSTVO GRADA ZAGREBA U BOĆANJU ZA OSOBE S INVALIDITETOM

Boćari/ice našeg Kluba, vratili su se sa upravo odigranog Otvorenog prvenstva Grada Zagreba u boćanju za osobe s invaliditetom, održanog ove subote 03. lipnja 2017. godine u Zagrebu. U žestokoj konkurenciji 9 ekipa iz Hrvatske i Slovenije, članovi/ice našeg Kluba, osvojili su 1. mjesto (zlato) i 3. mjesto (broncu), nakon cjelodnevno žestokih i napetih ‘borbi’ punih vrhunskog sporta i emocija.

Turnir je bio namijenjen boćarskoj kategoriji BC5, u kojoj se igra isključivo u tročlanim ekipama bez obzira na stupanj i vrstu tjelesnog oštećenja. Pobjedničku zlatnu Ekipu ‘ISTIJANE’ koje je sa pet odigranih utakmica bez ijednog poraza stigla do 1. mjesta, činili su Adriano Stihović iz Lindara, Sabina Brezac iz Valbandona i Emir Jahović iz Ližnjana. Brončanu ekipu ‘ISTRIJANE’ činili su Marina Relić iz Kanfanara, Zlatan Gazibara i Josip Brkljača iz Pule.

Podsjećamo kako je naša Zlatna ekipa pobjednik i nacionalnog turnira u Slavonskom Bordu 29. travnja ove godine, što pokazuje kako je ‘BKOSIŽ ‘ISTRIJANA’, dobro pripremljena i u najvišem vrhu boćara za osobe s invaliditetom u Hrvatskoj. BKOSIŽ ‘ISTRIJANA’ inače je aktualni prvak Hrvatske u navedenoj BC5 kategoriji iz 2016. godine. Svoj naslov braniti ćemo na državnom prvenstvu u Vodicama u listopadu ove godine Čestitamo ekipama ‘Istrijane’ i želimo im još mnogo sličnih, ali i naravno, još boljih rezultata! Iskreno zahvaljujemo Gradu Pazinu, Općini Kanfanar, Općini Fažana, Gradu Pula, Sportskoj zajednici Grada Pule, Sportskoj zajednici Istarske županije, Društvu distrofičara Istre, na bezrezervnoj pomoći i potpori, za pripreme i sudjelovanje na prvenstvu.

 

 

Čestitamo našim pobjednicima uz želje za još mnogo sličnih! Nakon Zagreba, slijedi odlazak troje naših boćara na Međunarodno prvenstvo Slovačke od 09.-14. lipnja 2017. godine, sa sudjelovanjem sedam europskih država gdje će se natjecati sa zlatnim paraolimpijcima iz Ria prošle godine. Usput se intenzivno pripremamo za otvoreno Ekipno prvenstvo Hrvatske, koje će se održati 17. lipnja u Zagrebu, gdje ćemo nastupiti sa 13 igrača u svim kategorijama, a iskreno vjerujemo da ćemo se iz Zagreba vratiti kao Ekipni prvaci Hrvatske. U mjesecu srpnju najtrofejniji boćari Hrvatske Davor Komar i Melisa Osmanović sa Hrvatskom boćarskom reprezentacijom putuju na međunarodno prvenstvo u Poljski Poznan, dok u rujnu isti putuju u Američki Kanzas na otvoreni svjetski Kup, a zatim na Europsko prvenstvo u Portugal, u mjesecu listopadu.

U mjesecu prosincu sa deset natjecatelja sudjelovati ćemo na otvornom prvenstvu Poljske u Gradu Konopiska, gdje također očekujemo osvajanje pehara i medalja u barem tri od pet kategorija. Što se tiče ostalih nacionalnih takmičenje tijekom jeseni, sudjelovati ćemo na nacionalnom turniru u Osijeku, 3. kolu prvenstva Hrvatske pojedinačno u Rijeci, KUP Hrvatske pojedinačno u Požegi i završnom 4. kolu prvenstva Hrvatske pojedinačno u Puli u organizaciji i domaćinstvu našeg Kluba, 18. studenog 2017. godine. WWW.ISTRIJANA.HR -2- Tijekom 2017. godine sudjelovati ćemo inače na sveukupno 16 prvenstva. Više o svemu možete pogledati na internet stranici našeg Kluba – WWW.ISTRIJANA.HR.

( BKOSIŽ ‘ISTRIJANA’ )

Pin It on Pinterest