Svečano obilježena 150. godišnjica OŠ Centar

 

Pulska osnovna škola Centar jučer je prigodnim programom, pod geslom „Vratimo se prošlosti, uživajmo u sadašnjosti i provirimo u budućnost“, obilježila Dan škole i 150 obljetnicu postojanja škole.

Čestitke na 150. obljetnici svim bivšim i sadašnjim učenicima, djelatnicima te ravnateljici u ime Grada Pule uputila je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci. „Škola Centar, kao najstarija pulska škola, može se podičiti impozantnom poviješću koja je i danas ovdje prezentirana različitim generacijama“ kazala je Puh Belci te im ovom prigodom zaželjela još puno uspješnih godina i novih generacija učenika.

 

 

„Danas škola Centar, roditeljima Moša Pijade, bakama i djedovima Dante Alighieri, izgrađena je 1867. kao prva škola u Puli. Najstarija u našem gradu. Obrazovanjem mladih i rušenjem stereotipa, otvaranjem novih saznanja stasale su generacije mnogih Puljana. Nekad omražena škola, i ne baš na dobrom glasu, danas možemo reći i jedna od boljih u gradu“ istaknula je ponosno u svom govoru ravnateljica  škole Centar Melite Milić

Među brojnim posjetiteljima ispreplitale su se generacije sadašnjih i bivših učenika, roditelja i baka i djedova te učitelja. Cijeli program započeo je valcerom učenika, a uslijedila je izložba postavljena u učionicama škole koja je pričala o povijesti ove najstarije pulske škole te o sadašnjost i budućnost. Roditelji su pričali djeci kako je bilo nekad, a djeca odvlačila roditelje pred radove koje su oni osmislili, oslikali i uredili u hodnicima i učionicama. Moglo se tu razgledati stare dnevnike, igračke, crno bijele fotografije i školske kute, ali i odigrati neku edukativnu igru mobitelom, ili kompjuterom. Bio je to zaista divan vremeplov iz današnje perspektive e-dnevnika unatrag prema nalivperom pisanim ocjenama u tamnozeleno ukoričenim dnevnicima. Uslijedio je glazbeno-svjetlosni spektakl te modna revija školskih uniformi koju su nosili učenici OŠ Centra.

Pin It on Pinterest