Pulske osnovnoškolke pobjednice međunarodnog natječaja za dizajn logotipa projekta

 

U cilju razvoja poduzetničkog duha već u osnovnoškolskoj dobi, ali i poticanja kreativnosti te suradnje među djecom, partneri međunarodnog projekta D’BASKET organizirali su nagradni natječaj za izradu logotipa projekta za učenike uključenih škola iz Italije, Slovenije i Hrvatske. Zadatak natječaja bio je osmisliti i nacrtati (rukom, računalom ili na bilo koji drugi način) logotip međunarodnog projekta D’Basket. No, osim samog crteža, učenici su dobili zadatak udružiti se u grupe (mini-tvrtke) te tako zajednički osmisliti, ali i prezentirati gotov logotip pred komisijom.

Natječaj se sastojao od 2 koraka, prvo je odrađena nacionalna selekcija radova od kojih su 3 najbolja poslana na zajednički natječaj i odabir logotipa koji će predstavljati sami projekt. Od ukupno 9 prijavljenih grupa učenika iz Hrvatske, Slovenije i Italije, odabrana je ona s najboljim logotipom koji će predstavljati projekt, a jedna je grupa posebno pohvaljena za iznimno dobru prezentaciju. Od poslana 3 rada učenika Osnovne škole Veli Vrh na međunarodni natječaj, odabrane su 2 dobitničke grupe, i to obje iz Pule. Osim samog vizualnog rješenja trebalo je i prezentirati samo rješenje i što ono predstavlja na engleskom jeziku međunarodnoj komisiji, koju je činilo 5 članova iz partnerskih zemalja.

Rezultati su danas uživo objavljeni na tek otvorenoj stranici projekta:  http://www.dbasket.eu/logo/

Prvu nagradu za najbolji logotip, te ujedno logotip koji će biti izabran da predstavlja projekt djelo je učenica Lare Ferjančić i Paole Šuškić iz 6.b razreda.

Dodijeljena je i posebna nagrada i to za najbolju prezentaciju koja je išla učenicama Leoni Andačić, Elizaveti Bulavini i Luciji Poduje iz 6.c razreda.

Projekt D’BASKET financira se iz programa Erasmus+ te uključuje 10 partnera iz Francuske, Italije, Hrvatske i Slovenije, a tema je razmjena dobre i inovativne prakse i razvoj interdisciplinarnih obrazovnih metoda koje teže jačanju vještina učenika i učitelja. Partneri s Hrvatske strane su Grad Pula, osnovna škola veli vrh te Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnoga društva.

Više o projektu moguće je saznati na web stranicama Zaklade www.civilnodrustvo-istra.hr.

Za sve dodatne informacije obratite nam se na e-mail: zaklada@civilnodrustvo-istra.hr.

Pin It on Pinterest