Zaklada sudjelovala na međunarodnom sastanku i završnoj konferenciji projekta Unexpressed talent

 

Predstavnik Zaklade sudjelovao je na završnom partnerskom sastanku i završnoj konferenciji projekta “Unexpressed talent” u Briselu i Monsu u Belgiji.

Na završnom sastanku raspravljeni su i definirani završni rezultati projekta koji uključuju inovativne alate i prijedlog vježbi i instrumenata za rad s mladima na problemu socijalne isključenosti i ranom odustajanju od škole. Kako je i sam naziv projekta neiskazani talent tako i navedeni alati sadržavaju primjere vježbi putem kojih mladi mogu lakše spoznati talente koje imaju i shvatiti kako ih vrednovati i koristiti te ih unaprijediti.

Sav materijal bit će dostupan na 6 europskih jezika zemalja iz kojih dolaze projektni partneri i to – Italije, Slovenije, Francuske, Portugala, Belgije, Hrvatske i Španjolske. Navedene alate moći će koristiti nastavnici, osobe koje rade s mladima, studenti te organizacije i ustanove, s ciljem otkrivanja i upozoravanja na rizik te sprječavanja društvenog isključenja.

Na završnim konferencijama u Briselu i Monsu predstavljeni su rezultati istraživanja, primjeri gotovih vježbi i alata, iskustva iz pojedine partnerske zemlje te posebnosti koje su uočene. Osim toga, na temelju rezultata projekta proizašle su i  preporuke kojima će cilj biti lobiranje, na europskoj i nacionalnoj razini, za promjenu pristupa navedenim problemima i većem uključivanju neprofitnih organizacija i neformalnog obrazovanja u rješavanje istog.

U Monsu su posebno prezentirana iskustva iz Portugala, Hrvatske i Italije kao primjeri dobre prakse, ali i primjer različitih ciljanih skupina i pristupa, što daje projektu i razvijenim alatima dodanu vrijednost s obzirom da se mogu lakše prilagoditi željenoj grupi mladih.

Projekt UNEXPRESSED TALENT / NEISKAZANI TALENT ima za cilj smanjiti socijalnu i obrazovnu isključenost mladih u školskoj dobi (14-24 godine) kao i NEET-ovaca tj. nezaposlenih, neobrazovanih i nekvalificiranih mladih ljudi (15-25 godina) kroz poboljšanje njihovog aktivnog sudjelovanja u civilnom društvu i povećanje njihove osobne odgovornosti.  Projekt je financiran iz sredstava Europske unije putem programa ERASMUS+. Nositelj projekta je organizacija Tandem Plus iz Francuske, a partneri su uz  Zakladu za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva  i Grad Madrid, CIEP HC Belgija, Casa Seis Portugal, Culture et Liberte Francuska, ForCoop Italija, Zaklada Leone Moressa Italija i Ljudska Univerza Nova Gorica Slovenija .

Više o projektu možete pronaći na stranicma Zaklade www.civilnodrustvo-istra.hr u djelu Projekti.

Pin It on Pinterest