9. Casanovafest donosi novi doživljaj ljubavi u starogradskoj jezgri Vrsara

 

U petak i subotu, 16. i 17. lipnja 2017. godine, u Vrsaru će se održati deveti po redu Casanovafest – festival ljubavi i erotike koji u ovoj ediciji prelazi na prostor prekrasne starogradske jezgre Vrsara. Ono što festival nudi, osim da se teleportirate iz svakodnevnice u doba kada je Vrsar posjetio svjetski poznati ljubavnik Giacomo G. Casanova,  jest da se opustite u čarobnom dijelu Vrsara te doživite trenutke inspirirane ljubavlju i erotikom te sadržajima koji će razbuditi sva vaša osjetila. Casanovafest vodi vas kroz putovanje u otkrivanje romantike i različitih ljubavnih situacija, intriga i zanimljivosti.  Bit će to prigoda da zadovoljite sva vaša čula uživajući u hedonističkim lipanjskim večerima u Vrsaru.

Specifičan i jedinstveni program realiziran je u suradnji Turističke zajednice općine Vrsara, Općine Vrsar i Istra Inspirita – IRTA d.o.o. te uz sponzorstvo Maistre d.d.. Za umjetnički, programski dio pobrinuli su se iz Istra Inspirita, a Alphera d.o.o. za dio organizacije i koordinaciju cijelog programa. Upravo će glumci Istra Inspirita sve posjetitelje voditi kroz putovanje u otkrivanju romantike i različitih ljubavnih situacija, intriga i zanimljivosti iz gorko-slatkog svijeta ljubavnika.

Program u petak započinje prigodnim svečanim otvorenjem rekonstruirane Kule – Utočišta Giacoma G. Casanove. Projekt obnove Utočišta osmislila je i realizirala Općina Vrsara-Orsera te ovom prigodom otvara svoja vrata kao jedan novi prostor, suvremeni informacijski i multimedijalni centar. Utočište Giacoma G. Casanove – Sanctuary, povezuje povijest i sadašnjost. Kula postaje prostor za izlaganje i predstavljanje svih sakupljenih informacija i sadržaja o životu i davnoj posjeti Vrsaru Giacoma G. Casanove. Kroz predstavljanje života Casanove, posjetitelju se približava jedno sasvim neobično i jedinstveno povijesno razdoblje.

Neka i vas zaintrigira ova priča. Saznajte što se najpoznatijem ljubavniku svih vremena svidjelo u Vrsaru da je odlučio neko vrijeme provesti u ovom gradiću.

 

 

 Dođite otkriti Utočište Giacoma G. Casanove na svečanom otvorenju u petak, 16. lipnja u 19.30 sati. Kula-Utočište nalazi se u Ulici gradskih vrata u starom dijelu Vrsara. Realizacijom projekta Utočišta, povezuju se povijest, kulturna baština i umjetnost te se isto prezentira kroz nove tehnologije.

 Tijekom petka i subote uživajte u izvedbama glumaca Istra Inspirita i nastupu mješovitog vokalnog ansambla Nešpula.

Od 20 do 24 sata otkrivajte dijelove bogatog programa koji vam donosi različite poglede na ljubav tijekom povijesnih razdoblja.

Mnogo je tu i zanimljivosti – zabavnih i interaktivnih kutaka, sasvim drugačijih programa; vaše ljubavne probleme „riješit“ će gatara, a strast razbuktajte vatrenim tangom današnjice.

U starom dijelu grada Vrsara na Trgu Degrassi možete pogledati sve navedene programe.

U ponudi će biti i manji sajam koji donosi autohtone proizvode: domaći med, suhomesnate proizvode, razne slastice, proizvode od lavande, tartufe – upravo da i hranom potaknemo sva osjetila posjetitelja.

Nastavno na poticanje i stimuliranje osjetila, pripremili smo poseban  hedonistički kutak by Ivna.  To je mjesto „omirisavanja afrodizijačkih“ mirisa  uz ugodnu glazbu.  Upravo u hedonističkom kutku održat će se Mirisni laboratorij – mirisni vremeplov -interaktivna radionica. U  mirisnom  ambijentu  živih biljnih esencija, “parfemista“ će sudionicima radionice ispričati priču o mirisima kao  afrodizijacima i vječnim  pratiocima kroz vrijeme.  Ukoliko sudjelujete u radionicama izrade mirisa, bit će ovo prigoda da sa sobom iz Vrsara ponesete mirisnu uspomenu.

Zaintrigrati ćemo doista sva vaša osjetila i nastojati da vam Vrsar i Casanovafest dugo ostaju u lijepom sjećanju. Tako će se za glazbeni doživljaj u petak pobrinut Duo Positivo, a u subotu članovi benda Blues Brajdersi, za čaroliju koju vizualno stvaraju ruke umjetnice i pijesak, pobrinut će se Sand Art by Nadia Ischia. Osim toplih ljetnih noći, moći ćete podići temperaturu tijela i u plesnim koracima koje vam predstavlja Plesna škola Rosso Latino.

Više o događaju pratite na:

Facebook stranici – https://www.facebook.com/CasanovaFestVrsar/  i

Web stranici – http://www.casanovafestvrsar.com/

Pin It on Pinterest