Dječji vrtić Oblutak u kinu Valli otvara izložbu “Film je u glavi”

 

Dječji vrtić Oblutak iz Pule otvara izložbu “FILM JE U GLAVI” – u srijedu, 14. lipnja 2017. u 9.30 sati u Kinu Valli.

Izložba je nastala kao rezultat cjelogodišnjeg rada s djecom starije odgojne skupine na projektu “Film”. Projekt kroz raznovrsne aktivnosti, eksperimentiranje i igru približava djeci film kao medij i upoznaje ih s procesom njegova nastanka.

Osluškivali smo dječje interese, eksperimentirali svjetlom i sjenom, kao u počecima animacije, izrađivali jednostavne animacijske igračke kao što je THAUMATROP – disk s crtežima čijom se vrtnjom stvara pokretna slika.  Animirani pokret napravili smo  putem knjižica sa sličicama (instant-animacija). Koristili smo se svjetlećim stolom za proučavanje slajdova i filmske vrpce. Organizirali smo posjete u vrtić s kućnim kinom, odlazili u posjete i razgledavanje prostora kina te na kino projekcije u sklopu FUŠ-a. U vrtiću smo organizirali VRIJEME ZA FILM kada smo se upoznavali s počecima filmske umjetnosti – crno-bijelim filmovima, igranim filmovima za djecu – domaćim i stranim, animiranim filmovima Zagrebačke škole crtanog filma.

Djeca su izrađivala sredstva za snimanje filmova i spontano se počinjala koristiti njima u igri. Tako su uz pomoć odgojitelja izradili kamere, dijaprojektore, klape, filmske vrpce…, koje smo upotrijebili za snimanje našeg kratkog filma “Rimljani” u pulskom amfiteatru.

Iz rada je proizašlo bogatstvo materijala koji smo izabrali i sistematizirali te  oblikovali u izložbu koju možete pogledati u Kinu Valli od 14. lipnja do 11. srpnja 2017.

Pin It on Pinterest