‘ISTRIJANI’ ZLATO, SREBRO I BRONCA – DAVOR KOMAR I MELISA OSMANOVIĆ PRVACI HRVATSKE

 

Boćari/ice našeg Kluba, vratili su se danas sa upravo odigranog otvorenog Ekipnog prvenstva Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom, koje je održano u Zagrebu.

Zlato u paru bez ijedne izgubljene utakmice u kategoriji BC4, osvojili su članica našeg Kluba Melisa Osmanović i član Davor Komar.

Komaru je to ujedno i 14 titula prvaka Hrvatske, a Melisi četvrta. Srebro za ‘ISTRIJANU’ osvojila je tročlana ekipa našeg Kluba u kategoriji BC1/BC2 u sastavu Zoran Peruško, Darko Frančišković i Dora Bašić, koji su u samom finalu izgubili zlato za jedan bod. Brončani u paru u kategoriji BC3 bili si članica i član Kluba, Samanta Lukšić i Krsto Kovačević.

U istoj kategoriji izvrsno četvrto mjesto zauzeli su članovi Kluba Draško Bartolić i Damir Fatušić. U kategoriji BC4 zauzeli smo i četvrto i šesto mjesto u parovima. Četvrto mjesto osvojili su članica Kluba Dubravka Jeromela i Lovro Jelavić, kojim je bronca ‘utekla’ za samo jedan bod, dok su šesto mjesto osvojili Branka Kostić i Danijela Uljatovska.

Prvenstvo se održavalo za tročlane ekipe u kategoriji BC1/BC2, parove u BC3 i parove u BC4 kategoriji. Naš je Klub inače kao i dosadašnjih godina, bio najbrojniji Klub ovog prvenstva sa trinaest sportaša sudionika. Prvenstvo je održano pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike hrvatske, gospođe Kolinde Grabar Kitarović.

Čestitamo parovima i ekipama ‘Istrijane’ i želimo im još mnogo sličnih, ali i naravno, još boljih rezultata! Iskreno zahvaljujemo Gradu Pula, Sportskoj zajednici Grada Pule, Sportskoj zajednici Istarske županije i Društvu distrofičara Istre, na bezrezervnoj pomoći i potpori, za pripreme i sudjelovanje na Ekipnom prvenstvu.

Što se tiče daljnjih međunarodnih natjecanja, Davor Komar i Melasa Osmanović, kao članovi Hrvatske boćarske reprezentacije već za dva tjedna dana odlaze na međunarodno prvenstvu u Poljskom Poznanu, dok u rujnu isti putuju u Američki Kanzas na otvoreni svjetski Kup, te zatim na Europsko prvenstvo u Portugal, u mjesecu listopadu. Ovogodišnji cilj sudjelovanja na Međunarodnim prvenstvima je skupljanje bodova za sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu u boćanju za osobe s invaliditetom 2018. godine u Liverpulu, čime se otvara velika mogućnost direktnog plasmana na Paraolimpijske igre 2020. godine u Tokiu, kojemu se sa velikim veseljem nadamo.

Inače se naš Klub i ove godine priprema i za domaćinstvo završnog 4. kola prvenstva Hrvatske pojedinačno u boćanju za osobe as invaliditetom, koje će se održati 18. studenog u Puli. WWW.ISTRIJANA.HR -2- Tijekom 2017. godine sudjelovati ćemo inače na sveukupno 16 prvenstva. Više o svemu možete pogledati na internet stranici našeg Kluba – WWW.ISTRIJANA.HR.

(BKOSIŽ ‘ISTRIJANA’)

Pin It on Pinterest