Polaganjem vijenaca obilježen Dan antifašističke borbe

 

Povodom obilježavanja Dana antifašističke borbe, 22. lipnja, predstavnici Grada Pule, Istarske županije, Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Pule, državne uprave te predstavnici  udruga proizašlih iz Domovinskog rata položili su danas vijence u znak sjećanja svim palim borcima u Antifašističkoj borbi i svim civilnim žrtvama drugog svjetskog rata.

U ime Grada Pule vijence je položio zamjenik gradonačelnika Robert Cvek u pratnji pročelnika Ureda Grada Aleksandra Matića, a u ime Istarske županije zamjenik župana Fabrizio Radin. Vijenci su položeni u Titovom parku na spomeniku palim borcima i žrtvama fašizma te na Gradskom groblju na spomeniku palim antifašističkim borcima te u

Prisutnima se obratio predsjednik Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Pule Livio Blašković koji je podsjetio kako se današnji dan obilježava u znak sjećanja na 22. lipnja 1941. kada je u šumi Brezovica kod Siska osnovan Prvi sisački partizanski odred, ujedno i prva antifašistička postrojba u tadašnjoj okupiranoj Europi.

 

Pin It on Pinterest