Novi francuski veleposlanik posjetio Pulu

 

Zamjenik pulskog gradonačelnika Robert Cvek i zamjenik istarskog župana Fabrizio Radin zajedno s pročelnikom Ureda Grada Pule Aleksandrom Matićem primili su danas u prostorijama pulske Komunalne palače delegaciju predvođenu veleposlanikom Francuske u Republici Hrvatskoj Philippe Maunierom.

Zaželjevši im srdačnu dobrodošlicu, zamjenik pulskog gradonačelnika Robert Cvek istaknuo je pozitivne primjere dosadašnje suradnje Pule i Francuske, poput bratimljenja Pule i grada Villefranche de Rouergue, a posebno je izrazio zadovoljstvo činjenicom da Pulu iz godine u godinu posjećuje sve veći broj francuskih turista.

Veleposlanik Philippe Meunier na dužnost je stupio krajem listopada prošle godine, a na prijem je došao u pratnji supruge Corinne Meunier, također veleposlanice s kojom će se na dužnosti veleposlanika Francuske u Republici Hrvatskoj izmjenjivati svakih šest mjeseci. „ovo je moj prvi službeni posjet Puli i veoma sam zadovoljan viđenim. Pula je zbilja prekrasan grad i siguran sam da ćemo i u budućnosti imati kvalitetnu suradnju na mnogim poljima“, kazao je veleposlanik.

Povod današnjeg prijema dolazak je broda za protuminske ronioce „Pluton” Francuske nacionalne mornarice koja se do 30. lipnja nalazi u Puli, a zapovjednik broda i kapetan korvete Benjamin Tutoy pojasnio je kako je riječ o plovilu čija je osnovna namjena otkrivanje i identifikacija morskih mina. Trenutno se na brodu nalazi 15 mornara i 8 ronioca, a plove na području Sredozemlja. Prijemu su prisustvovali i poručnik Etienne Massie te brigadir i vojni izaslanik pri Francuskom veleposlanstvu u Zagrebu Fabrice Duda.

Zamjenik istarskog župana Fabrizio Radin kazao je kako je izgradnja Istarskog ipsilona bila dobar primjer suradnje Istre i Francuske te je izrazio nadu da će takva suradnja dodatno intenzivirati.

Pin It on Pinterest