Uskoro kreće izgradnja odvodnje i vodoopskrbe na području Velog Vrha i Šijane

Nakon odabira izvođača radova Pula započinje s dugo očekivanom izgradnjom kanalizacije na području naselja Veli Vrh i Šijana u sklopu EU projekta Pula centar.

„Nakon što nam je iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja odobreno čak 4.645.298,29 eura bespovratnih sredstava za izgradnju sustava odvodnje u mjesnim odborima Veli Vrh i Šijana, radovi ubrzo započinju. Ovo je značajan iznos koji mora biti utrošen do 2025. godine i kojim ćemo osigurati priključke na odvodnju za 750 sugrađanki i sugrađana. Ulicu po ulicu, rješavamo bitno pitanje životnog standarda u Puli“, rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

EU projekt Pula centar obuhvaća projektne aktivnosti aglomeracije Pula centar, koja pokriva područje grada Pule, bez naselja Štinjan, koje je pridruženo aglomeraciji Pula sjever, naselja Vintijan i Pješčana Uvala u Općini Medulin, naselja Jadreški u Općini Ližnjan te Kaznionice u Valturi.

Izgradnja sustava odvodnje i vodoopskrbe planirana je na području naselja Veli Vrh – Šijana
Valmade – Monte Serpo, Busoler, Šikići – Škatari, te Dolinka – Valdebek.

Na području naselja Veli Vrh i Šijana sada će se izgraditi gotovo 8.500 metara sustava javne odvodnje i tri crpne stanice te 3.449 metara vodoopskrbne mreže.

Odvodnjom i vodoopskrbom na području Mjesnog odbora Veli Vrh bit će obuhvaćene Vodnjanska cesta, Petrovićeva ulica, Ulica Fojba, Paganorska ulica, Bunarska cesta, Paduljski put, Belasova ulica, Tivolski put i Ulica Braće Leonardelli, a u Šijani Benčićeva ulica, Ulica Sv. Jurja, Labinska ulica i Industrijska ulica.

„U ponedjeljak 6. veljače održano je javno otvaranje pristiglih ponuda. Slijedi evaluacija te odabir izvođača, a potom se kreće s radovima“, najavio je direktor trgovačkog društva Pragrande Kristijan Benčić.

Procijenjena vrijednost nabave je 4.815.645,63 eura bez PDV-a, od čega se na odvodnju odnosi 3.762.691,62 eura bez PDV-a, a vodoopskrbu 1.052.954,01 eura bez PDV-a.

Investicija je sufinancirana iz Nacionalnog plana otpornosti i oporavka, a nositelj investicije je trgovačko društvo Pragrande.

Odgovori

Pin It on Pinterest