Održan ispraćaj djece u školu u dječjem vrtiću ” Oblutak “

 

Danas 29.06. 2017. u privatnom dječjem vrtiću Oblutak u Puli organiziran je, kao i svake godine, ispraćaj djece u školu , na način da su se družila djeca tri odgojne skupine, jaslička, mlađa i starija sa svojim odgojiteljicama.

Druženje je upriličeno u polivalentnom prostoru  vrtića.

Ove godine okupljanje su uveličali   mladi glazbenici ujak Ivan iz KUD Barban i Mateo iz KUD Rakalj. Oni su gostovali u sklopu projekta mlađe odgojne skupine „ Istarki narodni običaji“.

 

Odjeveni u istarsku narodnu nošnju svirali su narodne instrumente mih, roženice i harmoniku. Djeca su plesala istarski balun, recitirali stihove na istarskom dijalektu i pjevali.

Ove  godine dječji  vrtić Oblutak obilježava  svojevrsni  jubilej – punoljetnost „izdavanja“  „Malih memoara“ ili knjige koju svako dijete ovog vrtića dobiva kada odlazi u školu.  To je svojevrsna knjiga o sebi koja prati razvoj svakog djeteta, posebna događanja i važne trenutke; pisanim putem , crtežima , mislima i izjavama ,fotografijama, kao i cd-om.  Knjiga se stvara  od dječjeg dolaska u jaslice ili vrtić pa do odlaska u školu.  To se u dječjem vrtiću Oblutak radi dugi niz godina  kao cijelogodišnji  projekt za svako pojedino  dijete .  Ovim putem pozdravljamo naše učenike i studente koji  nas se i danas sjećaju kroz male memoare.

Danas  je bilo veselo i ispraćena je još jedna generacija  djece  u školu, a sa sobom su ponijeli svoje najznačajnije i najljepše trenutke iz  vrtića u svojoj knjizi  o sebi.

Pin It on Pinterest