U ponedjeljak fešta povodom sv. Tome i otvorenja Trga kralja Tomislava

 

U sklopu obilježavanja sv. Tome, zaštitnika Pule, u ponedjeljak, 3. srpnja 2017. godine, uz prigodan program, održat će se i svečano otvorenje novoizgrađenog Trga kralja Tomislava na Verudi, najavio je danas na konferenciji za novinare pulski gradonačelnik Boris Miletić. „Zgotovljen je jedan za Pulu vrlo važan i veliki infrastrukturni projekt vrijedan preko 24 milijuna kuna, a čije ćemo otvaranje obilježiti jednim sportskim, zabavnim i gastronomskim programom“ naglasio je gradonačelnik Miletić koji je ovim putem pozvao sve sugrađane da se pridruže obilježavanju sv. Tome. Ujedno, ovu je priliku iskoristio kako bi posebnu zahvalu na razumijevanju i strpljenu za vrijeme odvijanja radova uputio svim sugrađanima, kao i vrijednim radnicima koji su, unatoč velikim vrućinama, kvalitetno i profesionalno odradili svoj dio posla i završili trg na vrijeme.

U sklopu uređenja Trga kralja Tomislava obnovljena je i zelena tržnica na Verudi za što je izdvojeno preko 850 tisuća kuna. „Nabavljeno je 11 novih kioska te su u potpunosti uređena 23 postojeća štanda za prodaju na otvorenom“ pojasnio je direktor Tržnice Pula Renato Perc nadodavši kako će tržnica od ponedjeljka ponovno biti u funkciji na novoj/staroj lokaciji otvorena prema trgu.

Upravo novouređeni trg predstavlja idealnu mjesto za proslavu Dana sv. Tome čije će obilježavanje započeti u 19.00 sati kulinarskom manifestacijom koju će upriličiti Agencija Avenue. „Za sve posjetitelje gastro tim na čelu s Budimirom Žižovićem Žižom pripremit će dvije padele nazvane „Vrtovi Verude“, a za koje će koristiti preko 300 kilograma raznog povrća upotpunjenog s pancetom“, kazao je Vlado Orlić iz Avenuea nadodavši kako će se prve, od čak tisuću besplatnih porcija, početi dijeliti već u 20,30 sati te sve do 22,00 sata.

„Svojim glazbenim i umjetničkim točkama prisutne će od 19.00 sati zabavljati grupa In Vino Veritas, dječji Zbor Zaro, pulske mažoretkinje, grupa AB Original i Lidija Percan“ naveo je organizator glazbenog programa Daniel Sponza koji je posebno istaknuo kako će u sklopu središnjeg dijela programa, od 21,30 sati, uslijediti nastupi poznate glazbenice Mie Dimšić te pulskog benda The Night Express.

Uz sve navedeno, od predsjednice MO Veruda Romine Petaros doznajemo kako će se na trgu održati dva sportska događaja, od 19.00 sati natjecanje u košarci za učenike osnovnih škola te od 20,00 sati utrku oko trga, također za sve učenike od 1. do 8. razreda. „Ovim putem pozivam učenike svih pulskih osnovnih škola, ne samo Verude i Stoje, da se pridruže natjecanjima, i pokažu svoje sportske vještine“ kazala je Petaros naglasivši kako su za prva tri mjesta predviđene medalje i poklon paketi trgovine DM.

Ujedno, treba napomenuti kako je za sve sugrađane povodom proslave Dana sv. Tome organizirana i besplatna autobusna linija za Verudu u periodu od 18,00 do 01,00 sat.

Da se prisjetimo, u sklopu uređenja Trga rekonstruirana je Palladiova ulica, uređeni kišni vrtovi, retencija i odvodnja, vodovodna mreža, java rasvjeta, dječje igralište, a trg je dodatno oplemenjen s fontanom, zelenim površinama te urbanom opremom. Ujedno, na Trgu je uređeno novih 100-tinjak besplatnih parkirnih mjesta koja će za sve korisnike biti dostupna od utorka, 4. srpnja, stoga mole se svi građani za strpljenje te da parking ne koriste do navedenog datuma.

Pin It on Pinterest