9. Dani stvaralaštva donose brojne izložbe, radionice i programe za djecu

 

Bogati program manifestacije 9. Dani stvaralaštva, koja će se održati od 8. srpnja do 2. kolovoza, jučer su na konferenciji za medije održanoj u Komunalnoj palači najavili pročelnica Upravnog odjela za kulturu Grada Pule Jasmina Nina Kamber te predstavnici organizatora manifestacije, predsjednik Udruge Art studio Igor Fabris, voditeljica radionice mozaika Sonja Milotić Šesto i voditeljica radionice dekoracija keramike Vesna Jaklin Pantić.

„Riječ je o vrlo vrijednoj i kvalitetnoj manifestaciji koja je od velikog značajna za lokalnu zajednicu zbog svoje otvorenosti i pristupačnosti“ uvodno je istaknula pročelnica Kamber nadodavši kako Dani stvaralaštva ove godine donose rekordan broj od 20 programa uključujući sedam izložbi, šest radionica, tri programa za djecu i četiri humanitarna termina arT-SHIRT.

Svi navedeni programi održat će se na pet lokacija u Puli, Vodnjanu, Medulinu, Pomeru i Pješčanoj uvali, a sama manifestacija otvara se 9. srpnja u 21.00 sat u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre. „Idealan je to prilika za predstavljanje velikog zidnog murala koji se proteže na 12 m2 te sadrži 48 stiliziranih motiva povijesti Pule, od Rima do danas“ naglasio je Fabris te nadodao kako će se ta efektna instalacija moći razgledati cijelu godinu.

Od ostalih programa koji će se održati za vrijeme trajanja manifestacije izdvojene su pojedinačne izložbe autora Igora Fabrisa, Lidije Haler, Vesne Jaklin Pantić, Maje Fonda Cirman te jedna skupna naziva „Zemlja, voda, zrak i vatra“ kao i jedna posebna pod nazivom „Kada snovi postaju stvarnost“. Riječ je o samostalnoj izložbi Meri Drndić, djevojke s intelektualnim teškoćama koja u Udruzi Art studio volontira već četiri godine. Upravo je propagiranje inkluzivnog volontiranja kroz koje osobe s invaliditetom stječu i neka nova znanja i vještine jedan od glavnih ciljeva Dana stvaralaštva“ pojasnio je Fabris. Ujedno, naveo je kako se već tradicionalno, četvrtu godinu zaredom održava i humanitarni program naziva arT-SHIRT. „Oslikavanje majica ovoga provest će se na tri lokacije u Vodnjanu, Puli i Medulinu, a aukcija je zakazana za 28. srpnja ispred Art Studio Gallery“ kazao je predsjednik Udruge Art studio pritom naglasivši kako će sav prihod od prodaje majica biti dodijeljen Udruzi za autizam Istra.

Jučer su predstavljene i dvije radionice, mozaika voditeljice Milotić Šesto te dekoracija keramike Jaklin Pantić. Za zainteresirane građane tu se nude još i radionice raku keramike, kiparstva, stakla i keramike, a za najmlađe bit će organiziran program likovne kulture i njegovanja autohtonog izričaja pod nazivom Mali stvaraoci.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem maila: info@artstudio-pula.hr, ili na broj: 091 514 24 69. Detaljan program radionica možete pogledati na službenim Facebook stranicama Art Studia Pula.

Pin It on Pinterest