Pulska obilaznica ubrzano se radi

 

Zamjenik pulskog gradonačelnika Robert Cvek zajedno sa suradnicima danas je obišao radove proširenja pulske obilaznice te izrazio veliko zadovoljstvo napretkom odvijanja radova.

„ Izrazito mi je drago kako napreduje dinamika izvođenja radova proširenja obilaznice. Riječ je o još jednom u nizu iznimno značajnom infrastrukturnom kapitalnom projektu Grada Pule kojim će se osigurati sigurnije i protočnije prometovanje za sve naše sugrađane i brojne goste. Projekt je planiran po fazama koje se izvršavaju sukladno planu i pulska obilaznica, kojom će se zaokružiti cjelina od kružnog toka u Šijani do kružnog toka na križanju s Medulinskom cestom, već ima vidljive konture budućeg izgleda. Valja istaknuti da je to investicija od 20 milijuna kuna, a upravo stvaranjem povoljne investicijske klime i uvjeta, te privatnim investicijama i komunalnim doprinosom od istih, Grad financira kako obilaznicu tako i novi prekrasni trg na Verudi, pa i ostale krizne prometne točke koje su u planu i ubrzo kreću u realizaciju. Zahvaljujem se svim našim sugrađanima na strpljenju kao i svim radnicima koji odgovorno i savjesno rade svoj posao“ naglasio je Robert Cvek.

Faze izvođenja radova prilagođene su na način da se što manje opterećuje prometovanje i da obilaznica tijekom cijelog sezonskog razdoblja izvođenja radova bude protočna za promet u pravcu Šijana-Verudela i obratno.

 

„Trenutno se najintenzivnije radi na raskrižju Šišanske ceste i obilaznice te privoza predmetnom raskrižju, dok će radovi na raskrižju obilaznice s Medulinskom cestom započeti nakon turističke sezone“, kazao je pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu Giordano Škuflić

Dosad su, sukladno fazama izvođenja, na dijelu zahvata izvedeni zemljani radovi koji obuhvaćaju široke iskope, uređenje temeljnog tla i ugradnju geotekstila za buduću kolničku konstrukciju, iskopi za retencije oborinskih voda, prelaganja postojećih instalacija, priprema posteljice za kolničku konstrukciju kolnika i nogostupa, odnosno sve što je po dinamici predviđeno projektom.

Radovi na proširenju Ceste prekomorskih brigada (obilaznica) 2. dio 1. faze započeli su 3. travnja 2017. godine s rokom izvođenja od 150 radnih dana. U sklopu radova izgradit će se dvije prometne trake u dužini od 1,2 kilometara od privoza rotora na Medulinskoj cesti do nekadašnjeg skretanja za Valmade, obnovit će se raskrižje sa Šišanskom i Medulinskom cestom u kružna raskrižja sa zelenim površinama te će se djelomično rekonstruirati prometnice koje se priključuju na ta raskrižja, čime ukupna duljina zahvata iznosi oko 2,2 kilometara. Previđena je i izgradnja pješačkih i biciklističkih staza,zelenih pojaseva, odvodnja oborinskih voda, navodnjavanje i javna rasvjeta. Izvođač radova je trgovačko društvo Cesta d.o.o..

Pin It on Pinterest