Daniel Načinović u Knjižnici Vodnjan: Stihovi i proza naglas – Versi e prosa ad alta voce

Na pragu blagdana svetoga Blaža zaštitnika Vodnjana – 30. siječnja 2019. u Knjižnici Vodnjan bit će održano književno druženje s Danielom Načinovićem Stihovi i proza naglas – Versi e prosa ad alta voce.

Ova književna večer počinje u 18 sati, a moderirat će je Vanesa Begić.

Daniel Načinović jedan je od najistaknutijih suvremenih hrvatskih književnika srednje generacije i jedno od vodećih istarskih poetskih imena. Osim na književnom jeziku, piše i na istarskoj čakavici i labinskoj cakavici te na talijanskom.

Bavi se i ilustracijom, slikarstvom i glazbom. Poeziju počinje pisati u srednjoj školi, a prozom se počinje baviti koncem šezdesetih i početkom sedamdesetih godina 20. stoljeća. Piše i eseje za razne monografije, a tiska ih i u prijevodima na engleski, talijanski i njemački jezik; njegova je poezija objavljivana na talijanskom, slovenskom, makedonskom, poljskom i esperantu, priče za djecu na albanskome jeziku.

Objavljuje brojne novinske članke, reportaže, intervjue, feljtone, putopisne zapise, prikaze i osvrte u raznim listovima te surađuje s mnogim skladateljima zborske i zabavne, pop-rock glazbe. Prevodi s talijanskog, slovenskog i francuskog na hrvatski te s hrvatskog na talijanski.

Tijekom 2001. i 2002. jedan je od voditelja Hrvatske književne radionice u Trstu. Dobitnik je više književnih nagrada na domaćim i međunarodnim natječajima te društvenih priznanja.

Pin It on Pinterest