Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci primila mlade Lionse

 

Srdačnu dobrodošlicu u ime gradonačelnika Grada Pule Borisa Miletića i svoje osobno mladim Lionsima uputila je zamjenica pulskog gradonačelnika Elena Puh Belci prilikom današnjeg prijema u Gradskoj vijećnici Grada Pule.

„Čestitam Vam na hvalevrijednim aktivnostima koje provodite u našem gradu, posebno onim koje imaju humanitarni karakter. Izrazito mi je drago što vidim toliko mladih članova koji svojim radom, svojim primjerom stvaraju i utječu na bolje društvo i bolje sutra. Želim Vam ugodan boravak u Puli, mnogo lijepih novih iskustava, prijateljstva i prilike da se upoznate s kulturom i načinom života u našem multikulturalnom gradu“ istaknula je Puh Belci te im poželjela puno uspjeha u daljnjem radu.

Predsjednica Lions kluba Pula Duška Kuhar zahvalila se Gradu Puli, posebno gradonačelniku Borisu Miletiću, počasnom članu Lions kluba, na velikom pomoći i podršci koju im pruža, te je u to ime uručila Eleni Puh Belci zastavicu Lions kluba.

Mladi Lionski, koji su došli iz različitih država svijeta: Danske, Estonije,Finske, Francuske, Hong-Konga, Italije, Izraela, Nizozemske, Njemačke, Norveške, SAD-a, Španjolske, Švedske i Turske do 17. srpnja borave u Kampu mladih na Valsalinama.
Njih 30-ak zajedno s 20-ak vrijednih humanitaraca i kolega iz Pule, Poreča i Novigrada će večeras u 20 sati povodom 100. godišnjice Lionizma poslati poruku mira i humanosti koja će se snimati dronom u Areni na predstavi Gladiatora.

Lionsi su najveća humanitarna organizacija na svijetu i obuhvaćaju milijunsko članstvo, te sudjeluju u radu UN-a. Leići (Leo klubovi) su “mlađi” Lionsi koji stasaju u okviru suradnje na različitim humanitarnim akcijama širom svijeta zajedno sa svojim starijim članovima. U Republici Hrvatskoj djeluju kao Lions distrikt i Leo distrikt koji obuhvaća i u čijem okviru djeluju ostali Lions klubovi u RH.  Novinu predstavlja novoosnovani Leo klub Pula koji broji sada već više od dvadeset članova, a prošli su mjesec dobili i povelju iz Chicaga (SAD) te imaju puni međunarodni subjektivitet. Leo i Lions organizacija organiziraju razne humanitarne akcije kao i  razmjene mladih koji putuju po cijelom svijetu i tom prilikom borave u “host” obiteljima gdje uče o kulturi i načinu života u tim zemljama te šire duh humanosti i altruizma. Posebno se ističu humanitarnim akcija za potrebite.

Pin It on Pinterest